پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع دکتری > سال 1403
پدیدآورندگان:
رضا ذوالفقاری [پدیدآور اصلی]، محمد کارآموزیان[استاد راهنما]
چکیده:
دنبالهروی مواد ریز گانگ به همراه کنسانتره، شناورشده وکیفیت محصول نهایی را کاهش میدهد. در فلوتاسیون، دنبالهروی مکانیسم غالب بر بازیابی ذرات نرمه گانگ است و تحت تأثیر تعدادی از عوامل در هر دو منطقه پالپ و کف قرار دارد، ازجمله خواص ذرات (بهعنوانمثال اندازه و چگالی ذرات) و متغیرهای عملیاتی فلوتاسیون (بهعنوانمثال دبی گاز، عمق کف، نوع اسپارجر و مقدار معرفها و...). تعدادی از مدلها با ترکیب عوامل مختلف برای تخمین بازیابی دنبالهروی ارائهشده است. بسیاری از این مدلهای بازیابی دنبالهروی، مربوط به دو پارامتر هستند: بازیابی آب در کنسانتره و درجه دنبالهروی. بااینحال، هنوز موانع قابلتوجهی وجود دارد در مورد متغیرهایی که بهطور قابلتوجهی فرآیند دنبالهروی را تحت تأثیر قرار میدهند و باید در مدل گنجانده شود و همچنین مکانیسمهای موجود، اتفاقنظر وجود ندارد. این رساله تأثیر عوامل عملیاتی فلوتاسیون و خواص ذرات را بر پارامترهای دنبالهروی (یعنی درجه دنبالهروی و بازیابی آب) و مکانیسمهای زیربنای اثرات را بررسی میکند.
یک طرح آزمایشی سطح پاسخ و فاکتوریل دو ربطی برای بررسی تأثیر درصد جامد، نرخ جریان گاز، مقدار و نوع کفساز و مقدار کلکتور بر ENT و R_w برای طرح سطح پاسخ و پارامترهای اندازه ذرات، نوع اسپارجر و کفساز، برای طرح آزمایش فاکتوریل دو سطحی اتخاذ شد. نتایج نشان داد که با تغییر شرایط عملیاتی فلوتاسیون، مقدار ENT (071/0-851/0) بهطور قابلتوجهی متفاوت است؛ که باعث تغییر در مقدار بازیابی گانگ (R_g) (006/0-23/0) شده است. درجه دنبالهروی بهطور قابلتوجهی تحت تأثیر، (1) مقدار کلکتور، (2) مقدار کفساز، (3) درصد جامد میباشد که تأثیر آماری معنیداری بر درجه دنبالهروی اندازهگیری شده برای کل آزمون داشت. یک مدل درجه دنبالهروی براساس دانسیته و اندازه ذره و همچنین یک مدل بازیابی آب بر اساس ماندگی گاز با تغییر پارامترهای عملیاتی توسعه داده شد. درک اثر کفساز بر درجه دنبالهروی و بازیابی آب، راهنمای مهمی برای تنظیم رفتار فلوتاسیون است. تأثیر چهار نوع کفساز، اندازه ذرات و نوع اسپارجر بر درجه دنبالهروی و بازیابی آب مقایسه شدند.
نتایج نشان داد بیشترین تأثیر به ترتیب، اندازه ذرات خوراک، نوع کفساز و در نهایت نوع اسپارجر بر روی بازیابی آب و درجه دنبالهروی دارند. جنبه مهم در استفاده از کفسازهای مختلف این بود که با تغییر نوع کفساز، کشش سطحی به وضوح با تغییر سرعت سطحی مایع تغییر یافت و بر روی بازیابی آب و درجه دنبالهروی تأثیر گذاشت که منجر به افزایش ماندگی گاز (یعنی کاهش ماندگی مایع) و درنتیجه حجم کمتری برای عبور آب شد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کشش سطحی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: