پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی برق > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1396
پدیدآورندگان:
سید امیر آقایان [پدیدآور اصلی]، حسین خسروی[استاد راهنما]
چکیده: در سال های اخیر، با افزایش تعداد خودرو ها، برقراری امنیت جاده ها از اهمیت بالایی برخوردار شده است. یکی از مهم ترین دلایل تصادفات جاده ای، رعایت نکردن سرعت مطمئنه در جاده ها است. به منظور کنترل ترافیک، اعمال قانون و به عنوان یک راه پیش گیری، تخمین سرعت خودرو ها دارای اهمیت است.
در این پایان نامه، هدف تعیین بی درنگ سرعت وسائل نقلیه به کمک روش های بینایی ماشین و پردازش تصویر است. برای تشخیص سرعت خودرو دو روش با استفاده از پردازش ویدیو و به کمک کتابخانه ی بینایی ماشین OpenCV و زبان برنامه نویسی C++ مورد آزمون قرار گرفته است.
روش اول مبتنی بر استخراج مدل پس زمینه و الگوریتم خودهمبستگی است. در این روش در ابتدا مدلی از پس زمینه به کمک الگوریتم مخلوط گوسی به دست می آید. سپس محدوده ای از تصویر را به منظور اندازه گیری سرعت انتخاب و یکسو می نماییم. توسط عملیات همبستگی بین ناحیه ی انتخاب شده ی متناظر در مدل پس زمینه و تصویر اصلی، ورود خودرو به این ناحیه را تشخیص داده و در نهایت بر اساس زمان حضور خودرو در این ناحیه و همچنین میزان مسافت پیموده شده در این ناحیه (طول ناحیه) و ضریب تبدیل پیکسل بر ثانیه به کیلومتر بر ساعت، سرعت خودرو به دست میآید.
در روش دوم، از الگوریتم های پیچیده ی ردیابی صرف نظر کرده ایم. در ابتدا ناحیه ی مطلوب برای تشخیص سرعت خودرو بر روی تصویر انتخاب شده و سپس این ناحیه توسط تبدیلات افکنشی یکسو می-شود. پیش زمینه، شامل اشیاء متحرک، توسط تفاضل قاب های متوالی به دست میآید. بازه ی جا به جایی پیموده شده ی هر خودرو توسط جا به جایی مرکز ثقل طی قاب های متوالی در محدوده ی تعیین شده ، اندازه-گیری می شود. زمان پیموده شدن این مسافت نیز از طریق شمارش تعداد قاب ها به دست می آید. در نهایت با تقسیم بازه ی جا به جایی پیموده شده بر زمانِ مربوط به هر خودرو و ضرب آنها در ضریبی که پیکسل بر ثانیه را به کیلومتر بر ساعت تبدیل می کند، سرعت خودرو به دست میآید.
این دو روش بر روی لپ تاپ لنوو مدل z510 با پردازنده ی Intel core i5 با فرکانس کاری 2.5 گیگاهرتز و رم 6 گیگابایتی و همچنین بر روی برد توسعه ی Odroid XU4 با پردازنده ی 8 هسته ای با فرکانس کاری 2 گیگاهرتز و رم 2 گیگابایت پیاده سازی شد. زمان اجرای برنامه در روش اول بر روی لپ تاپ55 میلی ثانیه و بر روی برد توسعه 105 میلی ثانیه اندازه گیری شد. خطای سرعت اعلام شده %4.99 با انحراف معیار %4.83 و اختلاف 2.26± کیلومتر بر ساعت گردید. در روش دوم زمان اجرای برنامه بر روی لپ تاپ 31 میلی ثانیه و بر روی برد 48 میلی ثانیه گردید. همچنین خطای سرعت اعلام شده %3.31 با انحراف معیار %3.28 و اختلاف 1.39± کیلومتر بر ساعت شد.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#پردازش ویدئو #تبدیل افکنشی #تخمین سرعت #تفاضل قاب ها #عملیات ریخت شناسی دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: