پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی عمران > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1393
پدیدآورندگان:
محمد کامل [پدیدآور اصلی]، وحید رضا کلات جاری[استاد راهنما]، محمد حسین طالب پور[استاد راهنما]
چکیده: بهینه سازی سازه ها با در نظر گرفتن شرایط و محدودیت های موجود یا همان توابع قید همواره یکی از اهداف مهندسان و طراحان بوده است. تاکنون تحقیقات زیادی بر روی بهینه سازی انجام شده و روش های مختلفی برای حل پیشنهاد شده است. به طور کلی روش های بهینه سازی را می توان به سه دسته ی روش های ریاضی، معیار بهینگی و فرااکتشافی تقسیم بندی نمود. در این تحقیق از روش الگوریتم ژنتیک که از جمله روش های فرااکتشافی به شمار می رود، به منظور بهینه سازی شکل سازه های پیوسته سه بعدی الاستیک استفاده شده است.
لازمه ی استفاده از روش الگوریتم ژنتیک داشتن توابع هدف و قیدهای مناسب نسبت به متغیرهای طراحی است. در این پایان نامه برای تحلیل سازه ها از روش المان های محدود (FEM) استفاده شده است. در این روش سازه به چندین المان شش وجهی آجری تقسیم می شود. بنابراین برای تغییر هندسه در بهینه سازی شکل کافیست مختصات گره های المان ها را تغییر داده و مجدداً مسئله را تحلیل نمود.
در این تحقیق وزن یا مساحت سازه به عنوان تابع هدف و محدودیت های تنش و تغییر شکل به طور هم زمان به عنوان قیدهای مسئله ی بهینه سازی در نظر گرفته شده است. از طرفی بهینه سازی در دو جهت به صورت هم زمان صورت گرفته است. چند مثال سازه سه بعدی پیوسته به همراه مثال های صحت سنجی با استفاده از برنامه ی کامپیوتری تهیه شده در این پایان نامه، ارائه شده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#بهینه سازی شکل سازه های سه بعدی پیوسته #روش الگوریتم ژنتیک #قید تنش-تغییر مکان #بهینه سازی در دو جهت دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: