پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1402
پدیدآورندگان:
محمد عباسی [پدیدآور اصلی]، احمد رجایی[استاد راهنما]، محمد هادی موحدنژاد[استاد مشاور]
چکیده:
در سالهای اخیر مطالعه روی مواد زیستتخریبپذیر سبب ایجاد رویکرد استفاده از پلیمرهای طبیعی و تجدیدپذیر در زمینه بستهبندی مواد غذایی شده است. یکی از این ترکیبات زیستتخریبپذیر نشاسته است که به دلیل فراوانی و خاصیت تولید فیلم همواره مورد توجه است. با اینوجود یکسری از محدودیتها همچون خواص مکانیکی ضعیف و ماهیت آبدوستی این ترکیب سبب شده است که همواره از دیگر ترکیبات طبیعی بهصورت کامپوزیت با نشاسته در تهیه فیلم مورداستفاده قرار بگیرد. هدف این مطالعه بررسی خواص فیزیکومکانیکی فیلمهایی برپایه نشاسته به همراه امولسیون پیکرینگ کیتوزان/زئین و اسانس رزماری بهصورت ترکیبی و دولایه بود. در مرحله اول ذرات کیتوزان /زئین به نسبت 2:1 به دلیل آبدوستی کمتر و توزیع اندازه ذرات بالاتر انتخاب شد. در مرحله بعد فیلمهای خوراکی نشاسته به همراه امولسیون کیتوزان/زئین و اسانس رزماری به نسبت 2:1 بهصورت ترکیبی و دولایه تهیه شد. نتایج نشان داد که فیلمهای ترکیبی و دولایه به همراه امولسیون پیکرینگ کیتوزان/زئین با اسانس رزماری حلالیت در آب کمتری نسبت به نمونه شاهد داشتند. همچنین بالاترین درصد رطوبت را نمونه شاهد داشت. همینطور بالاترین میزان آبگریزی در نمونه ترکیبی و کمترین آبگریزی در نمونه دولایه مشاهده شد. در آزمون نفوذ بخارآب، نمونه شاهد دارای کمترین میزان انتقال بخارآب نسبت به دو نمونه دیگر بود. درکل خواص آبدوستی فیلمها به همراه امولسیون نسبت به نمونه شاهد بهبود یافت. تصاویر میکروسکوپی از سطح و مقطع نمونهها نشان داد که شدت توزیع ذرات، پیوستگی و تراکم بافت در فیلم ترکیبی در مقایسه با فیلمهای شاهد و دولایه بیشتر بود. همچنین ضخامت نمونه دولایه نسبت به دیگر نمونهها بیشتر بود و باوجود اتصال کامل بین دولایه در تصاویر مقطعی، هر دولایه بهخوبی از یکدیگر قابلتشخیص بودند. شفافیت نمونهها با افزودن امولسیون کاهش یافت و بالاترین جذب نور را نمونه دولایه داشت. با افزودن امولسیون بهصورت ترکیبی و لایهای در نمونهها تغییرات رنگی مشاهده شد، که نمونه دولایه بیشترین تغییرات رنگی را نشان داد. همچنین شاخص دانسیته برای نمونه شاهد بالاترین میزان بود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#نشاسته ذرت #اسانس رزماری #فیلم خوراکی چندلایه #امولسیون پیکرینگ #خواص فیزیکومکانیکی
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: