پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معماری و شهرسازی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1399
پدیدآورندگان:
آلاله شرقی نژاد [پدیدآور اصلی]، حمیدرضا اطلس باف[استاد راهنما]
چکیده: پرورش و بالیدن کودکان در شرایط و محیط مناسب امکانپذیر است. کودکان به طور طبیعی خلاقاند و خلاق ماندن آنها نیازمند توجه و پرورش است. مطالعات نشان میدهد که متاسفانه سیستمها و محیطهای آموزشی، بهطورعمده تاثیری منفی بر خلاقیت کودکان داشتهاند؛ دستورالعملها و محیطهای سازمانیافته، تنها بر رشد تفکر خطی و ساختاریافته متمرکز شده و مانع شکوفایی تفکر خلاق میشوند. از این رو در سالهای اخیر، رشد موازی دو نوع تفکر خلاق و منطقی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
موضوع اصلی در پژوهش حاضر مرکز آفرینشهای هنری کودکان، به عنوان فضایی برای تجربه انواع فعالیتهای هنری، بهرهگیری از نیروی تخیل و تشویق خلاقیت کودکان است. براین اساس در پژوهش پیشرو اهمیت استفاده کودکان از فضایی با کاربری مورد نظر و ویژگیهای کالبدی محیطی مناسب آن بررسی و شناسایی شده است. به این ترتیب از روش تحقیق توصیفی-تحلیلی استفاده شده که مطابق آن با کمک منابع کتابخانهای اهمیت فعالیت هنری کودکان و تاثیر آن بر کیفیت رشد و شکوفایی خلاقیت آنها بررسی شده است. همچنین به منظور شناسایی ویژگیهای محیطی مناسب در فضایی با کاربری مورد نظر، منابع نظری مرتبط با محیط متناسب با نیازها و ویژگیهای کودکان و محرک خلاقیت آنها مطالعه شده و چندین نمونه از آثار مرتبط و مطرح جهانی بررسی و تحلیل شده است.
بر اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، فعالیت های هنری تاثیر بسزایی بر انواع جنبه های رشد کودکان و خلاقیت آنها داشته و به سلامت جسمی و روحی آنها کمک میکند. همچنین نتایج حاصل از مطالعات مرتبط با محیط و تحلیل آثار، نشان داده که محیط کالبدی، علاوه بر محیط روانی نقشی برجسته بر سلامت جسمی و روانی کودکان دارد و کیفیت رشد آنها، میزان انگیزه برای فعالیت و بهرهگیری از نیروی تخیل و خلاقیت کودکان تحت تاثیر محیط قرار میگیرد. به علاوه ویژگیهای محیطی مانند انعطافپذیری و ارتباط با فضای باز و طبیعی تاثیر مثبتی بر اشتیاق برای انجام فعالیت هنری و رشد تفکر خلاق کودکان دارد.
در نهایت با توجه به نتایج حاصل از پژوهش تلاش شده است فضایی مناسب و پاسخگو به اهداف موردنظر طراحی شود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#کودک #خلاقیت #هنر #آفرینش هنری #محیط محرک خلاقیت
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: