پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی برق > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1397
پدیدآورندگان:
مجید کاظمیان [پدیدآور اصلی]، حسین مروی[استاد راهنما]، هادی گرایلو[استاد مشاور]
چکیده: تغییرات پتانسیل بر روی پوست سر که همان فعالیتهای الکتریکی مغز هستند، سیگنالهای EEG نام دارند. این سیگنالها اصولا در تشخیصهای پزشکی و کشف عملکرد مغز کاربرد دارد. از جمله این کاربردها میتوان به تشخیص عارضههای پزشکی و بعضی از مشکلات روانی اشاره کرد. همچنین در بیماران ناتوان فیزیکی که تواناییهایی از قبیل دیدن، حرکت کردن و کنترل قسمت یا همهی بدن خود را از دست دادهاند، میتواند مفید باشد.
یکی از کاربردهای سیگنال های مغزی خواندن ذهن است. تلاش ها در این راستا است که از سیگنال-های مغزی اطلاعاتی استخراج شود که بتوان به کمک تصور ذهنی از آن اطلاعات در کلمه ی عبور استفاده کرد. این پایان نامه سعی داشته است تا بررسی کند که آیا خواندن ذهن با استفاده از الکترودهای سطحی امکان پذیر است یا خیر تا قدمی کوچک در این مسیر جذاب برداشته باشد. در همین راستا بازشناسی ارقام به عنوان موضوع مورد بررسی این تحقیق انتخاب شد.
در این پایاننامه هدف تشخیص ارقام صفر تا نه با استفاده از سیگنال EEG است. به دلیل عدم وجود پایگاه داده مناسب برای ارقام فارسی و همچنین اهمیت ویژه پایگاه داده مناسب در تحقیقات تصمیم گرفته شد، یک پایگاه داده مناسب ایجاد شود. برای تهیه این پایگاه داده از 13 داوطلب استفاده شده است، بهطوریکه به هر داوطلب سه ویدئو نشان داده شد. این ویدئوها شامل ارقام صفر تا نه به صورت عددی با فونت B Nazanin با رنگ مشکی و زمینه سفید میشود. ترتیب چینش ارقام به صورت تصادفی است و پس از نمایش هر رقم صفحهی سفیدی نشان داده میشود. تفاوت این ویدئو ها در ترتیب نمایش ارقام است.
جهت استخراج ویژگی از داده های جمع آوری شده از روش های LDA ، PSD و DWT و جهت طبقه-بندی داده ها از طبقه بند SVM استفاده شده است. نتایج بدست آمده از آزمایشات انجام شده نشان می دهد که هر چند با استفاده از الکترودهای سطحی و روش های استخراج ویژگی ذکر شده می توان به درصد شناسایی قابل قبولی رسید اما برای رسیدن به درصد بازشناسی بالا این روش ها کافی نیست.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#سیگنال های مغزی #EEG #تشخیص ارقام #پردازش سیگنال #ارقام فارسی دانلود نسخه تمام متن (رایگان)
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرودیادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: