پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1400
پدیدآورندگان:
رضا رضاییان فرد [پدیدآور اصلی]، رضا کاکائی[استاد راهنما]، محمد عطائی[استاد راهنما]، یاشار رحیمیان [استاد مشاور]
چکیده:
بهینه سازی یکی از اصلیترین جنبه های فرایند برنامه ریزی و طراحی است تعدادی الگوریتم و روش برای بهینه سازی معادن ارائه شده است. اکثر روش ها و الگوریتم ها به معادن روباز متعلق می باشند و این امر باعث شده است بسیاری از محققین استدلال می کنند که بهینه سازی معادن روباز به حد اشباع رسیده است. بهینه سازی معادن زیرزمینی در چند دهه اخیر با تمرکز به سه زمینه اصلی ازجمله بهینه سازی مرز های کارگاه استخراجی مورد توجه قرار گرفته است.
هدف این تحقیق بهبود و توسعه الگوریتمی بر مبنی دو الگوریتم سنس و توپال و الگوریتم ساندانیک و همکاران می باشد. در این تحقیق یک الگوریتم برای تعیین محدوده نهایی معادن زیرزمینی تحت عنوان
(SBO3D) Stope Bondaries Optimization 3D ارائه شده است. الگوریتم ارائه داده شده از چهار مرحله اصلی تولید مدل بلوکی اقتصادی، تولید کارگاه های محتمل، درنظرگرفتن تمام کارگاه های دارای ارزش اقتصادی مثبت کنار یکدیگر و در نهایت حذف بلوک هایی که چندین بار در محاسبات ارزش نهایی تکرار شده اند تشکیل شده است. این الگوریتم در محیط برنامهنویسی Python کدنویسی شده است.
در آخرین قسمت از این تحقیق الگوریتم ارائه داده شده با استفاده از یک مدل دو بعدی فرضی با الگوریتم ساندانیک مقایسه شده است و نتایج نشان می دهد که الگوریتم ارائه داده شده سودآوری بیشتری نسبت به الگوریتم ساندانیک داشته و سپس با استفاده از داده های مربوط به معدن سرب و روی انگوران این الگوریتم در حالت سهبعدی با الگوریتم ساندانیک مقایسه شده که نتیجه این قیاس افزایش 42 درصد سودآوری نسبت به الگوریتم ساندانیک بوده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#-
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده: