اخبار و رویدادها: استفاده از آموزش‌های الکترونیکی؛ راهکاری برای تبدیل شرایط فعلی به یک فرصت استثنایی

یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۹- ۰۱:۲۱:۳۶

معاون آموزشی وزارت علوم در نشست روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها تاکید کرد: استفاده از آموزش‌های الکترونیکی؛ راهکاری برای تبدیل شرایط فعلی به یک فرصت استثنایی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود و به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در نشست صبح روز شنبه 23 فروردین ماه جاری که به صورت ویدئو کنفرانس (وبینار) برگزار شد، دکتر خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر توسعه استفاده از آموزش‌های الکترونیکی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی اظهار داشت: برنامه‌ریزان دراین شرایط همه‌گیری شیوع جهانی ویروس کرونا، سه برنامه خوش‌بینانه، متوسط و بدبینانه برای مقابله با پیامدهای این ویروس مهلک ارائه کرده‌اند که محور مشترک هر سه برنامه، تلاش در تقویت و استفاده از آموزش‌های الکترونیکی در مراکز آموزش عالی است.

شرایط تهدید می تواند موجب فرصت استثنایی برای تحول در آموزش کشور شود.

دکتر علی خاکی صدیق، در این نشست مجازی گفت: در شرایط فعلی که شیوع ویروس کرونا فعالیت‌های اجتماعی عادی را محدود کرده است، اگر به صورت فعال درخصوص راه‌اندازی و استفاده بهینه از آموزش‌های الکترونیکی در ارائه دروس دانشگاهی استفاده کنیم، این شرایط تهدید می‌تواند به یک فرصت استثنایی برای تحول در آموزش کشور و تقویت زیرساخت‌ها برای ارائه آموزش‌های متنوع غیرحضوری و بالا بردن سطح تاب‌آوری نظام آموزش عالی کشور در مواجهه با شرایط مشابه احتمالی در آینده شود.

برخی از اقدامات معاونت آموزشی وزارت علوم در شرایط بروز بیماری کرونا
وی افزود: تشکیل کارگروه تخصصی آموزش‌های الکترونیکی، نشست تصمیم‌گیری درباره فعالیت آموزشی دانشگاه‌ها با حضور معاونان آموزشی دانشگاه‌های مستقر در تهران، صدور بخشنامه به دانشگاه‌ها برای توجه به آموزش‌های غیرحضوری، اقدام برای بهره‌مندی دانشگاه‌ها از ترافیک رایگان، پیگیری برای تقویت زیرساخت‌ها در دانشگاه‌ها، گزارش‌گیری از دانشگاه‌ها، مشارکت در نشست وزرای علوم کشورهای درگیر کرونا، صدور بخشنامه برای افزایش سقف مجاز آموزش الکترونیکی در دانشگاه‌ها، ارسال نمونه‌ای از تجارب موفق دانشگاهی برای دیگر دانشگاه‌ها وارائه نظرات پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ستاد ملی مبارزه با کرونا از دیگر اقدامات این معاونت در خصوص مبارزه با شیوع کرونا بوده است.

قرار گرفتن بخشی از بودجه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها برای تقویت زیرساخت‌های آموزش الکترونیک دانشگاه‌ها

وی با تاکید بر تبعیت از سیاست‌های کلان ستاد ملّی مبارزه با کرونا، افزود: در این راستا از معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز درخواست شد تا بخشی از بودجه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها را برای تقویت زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری حوزه آموزش الکترونیک دانشگاه‌ها قرار دهد که این اقدام نیز کمک خوبی در راستای گسترش آموزش‌های مجازی بود.
دکتر خاکی صدیق با بیان اینکه به دلیل شرایط خاص موجود در کشور، در حال حاضر سقف مجاز آموزش‌های الکترونیکی در دانشگاه‌ها برداشته شده است، گفت: درخصوص امکان حضور دانشجویان دکترا نیز دستورالعمل جداگانه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال شد که بر اساس آن آموزش مجازی این دانشجویان در اولویت قرار دارد ولی اگر دانشگاهی توانست شرایطی را فراهم کند که کلاس حضوری با رعایت تمامی شرایط لازم برگزار شود، می‌تواند برای این دانشجویان کلاس حضوری برگزار کند ولی اصلاً اجباری در این کار نیست.

خبر این نشست ادامه دارد...