اخبار و رویدادها: دانشجوي دانشجوی دكتري گراف دانشگاه صنعتی شاهرود

دانشجوي دانشجوی دكتري گراف دانشگاه صنعتی شاهرود
سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷- ۱۰:۱۸:۵۶

دانشجوي دانشجوی دكتري گراف دانشگاه صنعتی شاهرود

خليل عرفاني حيدرنيا دانشجوي دكتري گراف دانشگاه صنعتی شاهرود از رساله خود تحت عنوان " رهيافتي براي حل مسئله رنگ آميزي مجموع و تعميات آن " دفاع نمود.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه صنعتي شاهرود، خليل عرفاني حيدرنيا دانشجوي دكتري گراف  اين دانشگاه در روز چهارشنبه 5 ارديبهشت ماه سال جاري از رساله خود تحت عنوان " رهيافتي براي حل مسئله رنگ آميزي مجموع و تعميات آن " به راهنمايي دكترصادق رحيمي شعرباف استاديار (راهنماي اول) و دكتر جعفر فتحعلي دانشيار (راهنماي دوم) از اعضاي هيات علمي گروه رياضي كاريردي و مشاوره دكتر ميثم عليشاهي استاديار و عضو هيات علمي گروه رياضي كاربردي دانشكده علوم رياضي دانشگاه دفاع نمود.

اين رساله بر اساس نظر داوران دكتر نادر جعفري راد و دكتر عبدا... آل هوز از دانشكده علوم رياضي دانشگاه و دكتر سامان بابايي كفاكي از دانشكده علوم رياضي دانشگاه سمنان، به كسب درجه عالي نائل گرديد.

اين رساله به مطالعه نوع خاصي از رنگ آميزي روي گراف هاي ساده  مي‌پردازد و ‏هدف اصلي در اين مسئله يافتن كمينه‌ي ممكن براي مجموع رنگ ها ( اعداد طبيعي ) در بين رنگ آميزي‌هاي مجاز است.

800_1

بطور كلي دو ديدگاه رويكرد تحليلي و رويكرد الگوريتمي در برخورد با اين مسئله وجود داشته است. رويكرد اصلي اين رساله در بررسي اين مسئله بيشتر متوجه ديدگاه دوم است، در اين راستا يكي از روش‌هاي فرا ابتكاري ارايه شده براي اين مسئله NP -سخت، روش جستجوي همسايگي متغير است كه در اين رساله اين روش با ساختار همسايگي جديد، بررسي و پياده سازي شده است.

همچنين ارايه دو مفهوم مجموع رنگي راسي تفاضلي و جمعي به عنوان دو تعميم براي مجموع رنگي راسي گراف، موضوعي است كه در اين رساله مورد توجه قرار گرفت. شرايط عدم وجود همريختي بين دو گراف و يافتن كران براي عدد رنگي كسري از جمله نتايج اين دو مفهوم جديد مي باشد.

يكي از كاربرد هاي اصلي حل اين مسئله،  در زمينه زمانبندي و تخصيص منابع است.

از دستاوردهاي اين رساله 4 مقاله چاپ شده ( دو مقاله علمي پژوهشي و دو مقاله كنفرانسي) و دو مقاله در حال ارسال را مي توان نام برد.