اخبار و رویدادها: دفاع سه دانشجوی دكتری دانشكده فیزیك و مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود

دفاع سه دانشجوی دكتری دانشكده فیزیك و مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود
سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۶- ۱۲:۲۳:۰۲

سارا رحمانی، سید مصطفی محمدی سید كلایی و ربیعه حسین پور دانشجویان دكتری فیزیك دانشگاه صنعتی شاهرود از رساله خود با موفقیت دفاع كردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، سارا رحمانی دانشجوی دكتری فیزیك این دانشگاه در روز یكشنبه 8 بهمن ماه سال جاری از رساله خود تحت عنوان " بررسی پهناهای واپاشی مزونی و باریونی به كمك تابع ایسگور-وایس و محاسبه جرم سیستم­های مولكول ­مانند هادرون-هادرون " به راهنمایی دكتر حسن حسن آبادی استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشكده فیزیك و مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود دفاع نمود.

در این رساله، پژوهشی بر مدهای واپاشی هادرون­ها و نیز خصوصیات هادرون­های نامتعارف انجام گرفته­است. این رساله مطابق نظر داوران دكتر مهرداد قمی نژاد از دانشگاه سمنان، دكتر علی اكبر رجبی و دكتر حسین توكلی عنبران از دانشكده فیزیك و مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود به كسب درجه عالی نائل آمد.

ده مقاله ISI  شامل  4 مقاله در رده Q3، سه مقاله در رده Q2 و نیز سه مقاله در رده Q1 و یك مقاله كنفرانسی از دستاوردهای این رساله است.

ضمنا نامبرده مورد پذیرش دوره پسادكترا (post doc) ازمؤسسه تحقیقاتی فیزیك نظری چین (Institute of theoretical physics, Chinese academy of science) شده است.

سید مصطفی محمدی سید كلایی دانشجوی دكتری فیزیك این دانشگاه نیز در روز دوشنبه 9 بهمن ماه سال جاری از رساله خود تحت عنوان " طراحی و ساخت اتاقك یونش هوای آزاد جهت دزیمتری در سطح استاندارد " به راهنمایی دكتر حسین توكلی عنبران دانشیار و عضو هیئت علمی دانشكده فیزیك و مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود دفاع نمود.

در این پژوهش مطالعه كاملی بر روی اتاقك یونش هوای آزاد انجام شد و پارامترهای اساسی آن با استفاده از شبیه سازی كامپیوتری بدست آمد. در نهایت با استفاده از این نتایج اتاقك یونش هوای آزاد FAC-IR-150 ساخته شد. دستگاه مذكور در مركز ملی ثبت مالكیت ‏های معنوی به ثبت رسیده است.

این رساله مطابق نظر داوران دكتر نیما قلعه از دانشگاه فردوسی مشهد، دكتر محمد رضا شجاعی و دكتر مسلم سوهانی از دانشكده فیزیك دانشگاه صنعتی شاهرود به كسب درجه عالی نائل آمد.

شش مقاله ISI از دستاوردهای این رساله است.

همچنین ربیعه حسین پور دانشجوی دكتری فیزیك این دانشگاه در روز سه شنبه 10 بهمن ماه سال جاری از رساله خود تحت عنوان " مطالعه تجربی لایه های نازك Cu2ZnSnS4(CZTS) مورد استفاده در سلول های خورشیدی " به راهنمایی دكتر مرتضی ایزدی فرد دانشیار و دكتر محمد ابراهیم قاضی دانشیار و عضو هیئت علمی دانشكده فیزیك و مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی شاهرود دفاع نمود.

در این رساله خواص ساختاری، اپتیكی و الكتریكی لایه های نازك CZTS خالص و آلاینده با عناصر Na و Ka كه به روش سل-ژل چرخشی سنتز شدند مورد بررسی قرار گرفته اند.از لایه های CZTS به عنوان لایه جاذب در سلول های خورشیدی استفاده می شود.

این رساله مطابق نظر داوران دكتر محمد مهدی باقری محققی از دانشگاه دامغان، دكتر حسین عشقی و دكتر سعید حسامی پیله رود از دانشكده فیزیك دانشگاه صنعتی شاهرود مورد دفاع قرار گرفته است.

یك مقاله ISI و یك مقاله ISC و سه مقاله كنفرانسی از دستاوردهای این رساله است.