اخبار و رویدادها: پخش مستند نجومی سیاه چاله ها در دانشگاه شاهرود

پخش مستند نجومی سیاه چاله ها در دانشگاه شاهرود
شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳- ۱۶:۵۴:۳۲

برای اولین بار با همت انجمن علمی دانشجویی فیزیک و نجوم دانشگاه شاهرود مستند نجومی « سیاه چاله ها » در این دانشگاه نمایش داده شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شاهرود، مستند جذاب و دیدنی نجومی سیاه چاله ها سیزدهم اسفند ماه سال جاری در تالار لاله این دانشگاه نمایش داده شد.

سیاهچاله منطقه ای در فضا است که نیروی جاذبه اش به قدری قوی است که هیچ چیز نمی تواند از آن فرار کند. سیاهچاله غیرقابل مشاهده است. زیرا حتی نور را هم به تله می اندازد. اساس توصیف اصولی سیاهچاله بر معادلات نظریه نسبیت عام (general relativity) بنا شده که به وسیله آلبرت اینشتین فیزیکدان متولد آلمان ارایه شد. این نظریه در سال 1916 منتشر شد.

نیروی جاذبه نزدیک سیاهچاله قوی است. زیرا همه مواد سیاهچاله در مرکز یک نقطه متمرکز شده اند. فیزیکدانان این نقطه را یک تکینگی (سینگولاریتی singularity) می نامند. عقیده بر این است که این نقطه خیلی کوچک تر از هسته یک اتم است.