اخبار و رویدادها: پیام بسیج دانشجویی دانشگاه شاهرود به مناسبت روز دانشجو

شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۲- ۱۲:۲۲:۳۳

پیام بسیج دانشجویی دانشگاه شاهرود به مناسبت روز دانشجو

بسم الله الرحمن الرحیم

آذر ماه سال‌های 1332 و 1357 یاد‌آور قیام‌های آگاهانه دانشجویان مسلمان و هوشیار انقلاب اسلامی علیه ظلم و ستم آمریکا و رژیم استبدادی پهلوی است که شجاعانه سینه‌های خود را در برابر گلوله‌های آتشین مزدوران آمریکا سپر کردند و با فریاد دشمن‌شکن الله‌ اکبر به طاغوت و طاغوتیان نه گفتند و با قطرات خون خود سند نابودی کاخ ظلم استبداد و استکبار را امضا کردند.

این روز تاریخی همواره با مبارزه علیه ظلم و استکبار موجب حیات طیبه و جاوید شناخته شده است.بی‌شک نقطه عطف نام‌گذاری روز 16 آذر به عنوان روز دانشجو و در پی شهادت سه تن از دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران،شهیدان والامقام احمدقندچی،مصطفی بزرگ نیا و شریعت رضوی پس از گذشت 6 دهه، همواره استکبارستیزی است.شهادت این عزیزان در 16 آذر سال 1332 در اعتراض به ورود و مداخله‌ معاون رئیس جمهور آمریکا پس از کودتای 28 مرداد و نیز رنگین شدن صحن دانشگاه و خیابان‌های اطراف به خون پاک دانشجویان در 16 آذر سال 1357 حاکی از رسوایی ادعای پوشالی طرفداری از دموکراسی و حقوق بشر آمریکا است.
حضور فعال و متکی بر آگاهی‌ و منطق دانشجویان در برهه‌های مختلف قبل و بعد از انقلاب تاثیرات عمیقی را در تحولات اجتماعی و سیاسی جامعه در بر داشته است.امت مسلمان و استکبارستیز به ویژه دانشجویان همیشه در صحنه ایران اسلامی طی تاریخ انقلاب اسلامی بارها ثابت کردند، منادیان نهضتی هستند که الهام گرفته از قیام امام حسین (ع) بوده است و زیر بار ذلت و خواری نمی‌روند و با روحیه شهادت‌طلبی همواره بر دشمن غلبه می‌کنند.
امروز جنبش دانشجویی کشور بیش از هر زمان دیگری به استقلال و استکبارستیزی نیاز دارد و اما استقلال دانشجوی امروز نباید ابزار دست احزاب و گروه‌های سیاسی قرار بگیرد. چرا که دانشجو است و باید مستقلا جریان اجتماعی فراتر از گروه و حزب ایجاد نموده و آرمان‌های توام با واقع‌نگری را تا تحقق نهایی به پیش ببرد که در غیر این صورت ابزار دست گروه‌ها و احزاب که به دنبال کسب، حفظ و افزایش قدرت می‌باشند قرار خواهد گرفت و فاصله زیادی از ویژگی اصلی این جنبش یعنی استقلال پیدا خواهد نمود.یکی دیگر از وجوه استقلال، عدم نیازمندی کشور به بیگانگان است که از سویی منجر به جلوگیری از باج‌خواهی  و از سویی همت و تلاش بی‌وقفه دانشجویان در عرصه علم و  دانش را می‌طلبد.

دانشجوی زمان آگاه امروز باید بدون متاثر شدن از بوق‌های تبلیغاتی بیگانگان و فضای ژورنالیستی به تحلیل عمیق موانع پیشرفت و تحقق عدالت، در راستای کشف علت‌های حقیقی آن بپردازد و در پی آن کمک به حل چالش‌ها و موانع پیش رو باید از دیگر وظایف جنبش دانشجویی امروز تلقی گردد.
یکی از مسائلی که به این مهم کمک می‌کند مقایسه تاریخی وضع گذشته و کنونی کشور با تکیه بر ویژگی استقلال‌خواهی آن است.
استکبارستیزی دیگر ویژگی فراموش نشدنی جنبش دانشجویی نیز، هر زمان نیاز به مصداق دارد تا مبارزه با ان به فراموشی سپرده نشود.
استکبار امروز مجموعه‌ای از سیاست‌مداران آمریکایی بازورگویی، جنگ‌افروزی و کشتار مردم بی‌گناه از یک سو و متفکران وابسته با تئوری‌پردازی تامین‌کننده منافع آمریکا(چون جنگ تمدن، دهکده جهانی، پایان تاریخ و ...) مصداق بارز آن است و پرواضح است که جنبش دانشجویی باید به صورت نرم به مبارزه همه‌جانبه با آن بپردازد.
بررسی اجمالی تاریخ تاکنون نشان می‌دهد که سیاست‌های استکباری نه تنها تغییر نکرده بلکه روزبه روز بر میزان آن در قبال کشور مستقل ایران افزایش یافته است.
طبیعی است که اعتماد به آمریکا بدون تغییر این سیاست‌ها و اعتمادسازی از سوی این کشور در قبال ایران چیزی جز پشیمانی به همراه نخواهد داشت و امروز تاکید و مطالبه بر این مهم از دیگر وظایف جنبش دانشجویی مستقل کشورمان است.

عقلانیت و نشاط، سیاسی بودن، مطالبه‌گری و نقد منصفانه و کارشناسانه، عدالت‌خواهی، فسادستیزی، ایجاد روحیه امید و مبارزه با یاس از دیگر مولفه‌هایی است که پرچمداران جنبش دانشجویی باید به دوش بکشند تا پس از تبدیل شدن آن به گفتمان غالب نصب‌العین عموم دانشجویان قرار گرفته و به تبع هدایت و پویایی مسولان از یک سو، پیشرفت عادلانه کشور را از سوی دیگر به همراه داشته باشد.
بسیج دانشجویی دانشگاه شاهرود به عنوان بخش مهم جنبش دانشجویی در بدنه پویایی دانشگاه، 16 آذر را نماد عزت خواهی فرزندان این مرز وبوم و همراه با نهضت عاشورای حسینی(ع) میداند و با رصد اوضاع فعلی کشور  ابراز نگرانی خود را از تلاش برای بیان سیاست خارجی به عنوان راه حل مشکلات کشور اعلام میکند.و  با تاکید بر اینکه اعتماد به رژیم آمریکا و همپیمانان مستکبر و سلطه گر آن یعنی انگلیس و فرانسه یک حماقت بزرگ سیاسی میباشد خطاب به حاظران در این خط مقدم گوشزد میکند نباید در مواجهه با نظام سلطه غیرت،حریت ،عزت و استقامت ملت خود را به مذاکره بفروشیم و همچنین با تاکید بر  افزایش حمایت دانشگاهیان نسبت به تحولات سیاسی، اجتماعی و حفظ هوشیاری در برابر تهدیدات داخلی و خارجی، شناخت صحیح  دانشجویان از جریان‌های سیاسی کشور و منطقه را ضامن ناکامی دشمنان در رسیدن به اهداف شومشان می‌داند و از سایر تشکل‌ها و مجموعه‌های دانشجویی انتظار دارد که با تکیه بر روح آرمان‌گرایی، نیازهای اساسی جامعه را سرلوحه مطالبات خود قرار دهند و با اجتناب از بازی‌های سیاسی از افتادن در دام احزاب و گروه‌ها و پیگیری مطالبات حزبی آنها پرهیز کنند و با بصیرت و روشن‌بینی و مجاهدت در عرصه علمی و فرهنگی آینده‌ای روشن و عاری از وابستگی را برای میهن خود رقم بزنند.
بسیج دانشجویی دانشگاه شاهرود ضمن گرامی داشت یاد و خاطره همه شهدا علل الخصوص شهدای دانشجو بر پاسداشت آزادی و اسقلال این مملکت و حفاظت از خون شهدای هسته ای و دانشمندان هسته ای و پیگیری آرمان آنها در عرصه عملتاکید دارد و با تبریک روز دانشجو، همه عناصر فعال دانشجویی را به همدلی در راستای تحقق اهداف والای این جنبش دعوت می نماید.

و السلام علی من اتبع الهدی