اخبار و رویدادها: ربات رنگ کن جداول و معابر در دانشگاه صنعتی شاهرود اختراع شد.

ربات رنگ کن جداول و معابر در دانشگاه صنعتی شاهرود اختراع شد.
دوشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۱- ۱۳:۴۵:۲۱

ربات رنگ کن جداول و معابر توسط علی اصغر عرب دانشجوی ارشد برق کنترل دانشگاه صنعتی شاهرود به ثبت رسید .رنگ آمیزی معابر شهری تاثیر زیادی در زیبایی و جلوه شهر دارد و هم چنین رنگ آمیزی جداول به دلیل دو رنگ بودن و وقت گیر بودن کاری مشکل و زمان بر می باشد. یکی از راه حل های مناسب برای این کار طراحی یک ربات جهت رنگ آمیزی معابر می باشد .کاربرد اصلی این اختراع در رنگ آمیزی جداول و معابری است که چند رنگ هستند .

ویژگی های این اختراع این است که ربات می تواند فاصله خود را به طور مناسب با مکان رنگ آمیزی برای رنگ زنی بهتر به صورت اتوماتیک تنظیم نماید. در صورت چند رنگ بودن می توان مسافتی را که هر رنگ باید پاشیده شود را به ربات داد تا ربات خود به صورت هوشمند غلتک های هر رنگ جلو و عقب شوند. هر رنگ مخزن جدایی داشته که یک پمپ بر روی ربات قرار دارد تا رنگ را بر روی غلتک ها تزریق نماید. نمونه ای از این ربات برای خط کشی جاده ساخته شده است ولی این نمونه کامل تر بوده و قابلیت رنگ کردن چند رنگ جداول را نیز دارا می باشد.ربات جهت تعیین موقعیت کلی خود از یک فاصله خود را تا جدول مشخص می نماید.همچنین از یک دوربین برروی ربات تیز جهت شناسایی محیط و تشخیص مسیر جلو و موانع نیز استفاده می شود. یک پردازش گر مرکزی وجود دارد که را به اطلاعات مورید نیاز کنترلر تبدیل می کند و به  قسمت GPS اطلاعات سنسورها، دوربین و کنترلی ربات ارسال می نماید تا ولتاژ موتور ها و  غلتک های رنگ به خوبی عمل کنند.

این اختراع به شماره ثبت 73251 در تاریخ 13/10/1390 در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسیده است.