اخبار و رویدادها: برگزاری سلسله جلسات گفتمان دینی در دانشگاه صنعتی شاهرود

برگزاری سلسله جلسات گفتمان دینی در دانشگاه صنعتی شاهرود
سه شنبه ۳ آبان ۱۳۹۰- ۱۴:۴۳:۵۲

در ادامه سلسله نشست های هفتگی گفتمان دینی حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل امامی استاد حوزه و دانشگاه به بررسی مفاهیم عفو، صفح، غفران و رحمت پرداخت.

برگزاری سلسله جلسات گفتمان دینی در دانشگاه صنعتی شاهرود

در این نشست که دوم آبان ماه در خوابگاه پسران پردیس مرکزی دانشگاه برگزار گردید، وی با بیان اینکه کلمات فوق چهار مرحله‏ رفتارى را نشان مى‏دهد گفت: بر حسب اراده و تقوا و تسلط بر نفس، انسان مى‏تواند در برابر کسانى که به او بدى مى‏کنند، عکس العمل نشان دهد که اولین گام عفو است و معناى آن گذشت و صرف نظر کردن از انتقام و تلافى است. ولی این به معنای گذشت واقعی نیست.

امامی در ادامه گفت: صفح گام تکامل یافته‏ترى است که آثار رنجش را از صفحه‏ى صورت و دل پاک مى‏کند. از این کامل‏تر مرحله‏اى است که به جاى تلافى و انتقام به کسى که به ما ستم کرده، احسان و انفاق کنیم که این گام را غفران مى‏نامند و دست یازیدن بدان بسیار سخت است و گام دیگر به عالى‏ترین مرحله‏ى انسانیت و اخلاق مانده و آن هم رحمت است. رحمت یعنى دلسوزى و کمک و مساعدت به محتاج. در این مرحله، نه تنها عفو و صفح نشان داده و به کسى که به ما بدى کرده، خوبى مى‏کنیم، بلکه به حال وى دلسوزى مى‏کنیم که چرا از مکارم اخلاق محروم شده و مرتکب اعمال ناشایست شده است.

در این نشست همچنین برخی ادعیه قرآنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

شایان ذکر است دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شاهرود، نشست های گفتمان دینی را همه هفته در خوابگاه های دانشجویی برگزار می کند.