اخبار و رویدادها: دفاع از رساله دکتری در دانشکده کشاورزی

دفاع از رساله دکتری در دانشکده کشاورزی
چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲- ۱۳:۰۶:۱۰

دفاع از رساله دکتری در دانشکده کشاورزی

خانم فریده غلامی دانشجوی مقطع دکتری در رشته اگرو تکنولوژی- فیزیولوژی گیاهان زراعی از رساله خود دفاع نمود.

به نام خدا

خانم فریده غلامی دانشجوی مقطع دکتری در رشته اگرو تکنولوژی- فیزیولوژی گیاهان زراعی از رساله  خود در تاریخ 1402/11/16 تحت عنوان :

تاثیر کاربرد عصاره مخمر و براسینواستروئید برصفات زراعی و فیزیولوژیکی در گیاه لوبیا چشم بلبلی تحت تنش کم آبیاری

The Impact of Yeast Extract and 24-Brassinosteroid Application on Agronomic and Physiological Traits of Cowpea (Vigna unguiculata) under Water Deficit Conditions

با راهنمایی آقای دکتر محمدرضا عامریان و اساتید مشاور آقای دکتر حمیدرضا اصغری و دکتر امین ابراهیمی و با درجه     دفاع نمود.

داوران رساله؛ آقای دکتر احمد غلامی و آقای دکتر مصطفی حیدری به عنوان داور داخلی و آقای دکتر عباس بیابانی به عنوان داور خارجی و نماینده تحصیلات تکمیلی؛ آقای دکتر محمدهادی موحدنژاد بودند.

تنش کم آبی یکی از مهمترین عوامل بازدارنده کشت و کار گیاهان زراعی بوده و مانع از دست­یابی به حداکثر عملکرد در گیاهان زراعی می­شود. تیمارهای این پژوهش شامل تنش کم­آبیاری به­عنوان فاکتور اصلی در سه سطح (8 روز (بدون تنش)، 12 روز (تنش ملایم) و 16 روز ( تنش شدید))، محلول­پاشی برگی عصاره مخمر ( صفر و 12 گرم در لیتر) و 24 اپی-براسینولید (صفر، 5 و 10 میکرومولار) قبل از گلدهی بودند که در قالب آزمایش اسپلیت پلات فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار به ترتیب در 11 خرداد و 13 خرداد سال 1399 و 1400 در مزرعه و آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود اجرا شد. نتایج این پژوهش نشان داد که رنگدانه­های فتوسنتزی و عملکرد گیاه با اعمال تنش کم­آبیاری کاهش و میزان پرولین، فلاونوئید، مالون­دی­آلدئید و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان در گیاهان به­طور معنی­داری افزایش یافتند. همچنین، محلول­پاشی 10 میکرومولار 24-اپی براسینواستروئید و 12 گرم در لیتر عصاره مخمر وجب افزایش 15 درصدی عملکرد دانه شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد 12 گرم در لیتر عصاره مخمر به همراه 10 میکرومولار براسینواستروئید جهت افزایش عملکرد دانه و کاهش اثرات تنش کم­آبیاری در لوبیا چشم بلبلی موثر است.

براي ایشان آرزوي توفيق روز افزون را داريم.