اخبار و رویدادها: دفاع از رساله دکتری در دانشکده کشاورزی

دفاع از رساله دکتری در دانشکده کشاورزی
سه شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲- ۰۹:۰۲:۲۸

دفاع از رساله دکتری در دانشکده کشاورزی

آقای دانیال فرهادی دانشجوی دکتری رشته زراعت از رساله خود با درجه عالی دفاع نمود.

به نام خدا

آقای دانیال فرهادی دانشجوی مقطع دکتری در رشته زراعت-اکولوژیک از رساله خود در تاریخ 1402/06/27 تحت عنوان :

تاثیر قارچ­های میکوریز (Glomus mosseae شبه میکوریز (Piriformospora indica) و عصاره مخمر (Saccharomyces cervisiae L.) بر ویژگی­های زراعی و فعالیت­های آنزیمی خاک در گیاه ذرت شیرین (Zea mays L. saccharata)

با راهنمایی آقای دکتر حمیدرضا اصغری و اساتید مشاور آقای دکتر مهدی برادران فیروز آبادی و آقای دکتر علی عباسپور و با درجه عالی دفاع نمود.

داوران رساله؛ آقای دکتر حسن مکاریان و آقای دکتر مصطفی حیدری به عنوان داور داخلی و خانم دکتر فائزه زعفریان -دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری- به عنوان داور خارجی و نماینده تحصیلات تکمیلی؛ آقای دکتر حمیدرضا عباسدخت بودند.

به منظور بررسی تاثیر قارچ­های داخلی میکوریز (Glomus mosseae)، و Piriformospora indica بهمراه محلول پاشی عصاره مخمر بر عملکرد ذرت شیرین و فعالیت برخی آنزیم های خاک آزمایشی در مزرعه واقع در پردیس کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود طراحی و اجرا شد. این آزمایش در طی دوسال 1397 و 1399 در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل های آزمایشی شامل قارچ در چهار سطح میکوریز آرباسکولار، قارچ P. indica، کاربرد توام قارچ میکوریز و P. indicaو شاهد و محلول پاشی عصاره مخمر در چهار سطح عدم مصرف (شاهد)، 2، 4 و 8 گرم در لیتر عصاره مخمر بود. نتایج این پژوهش نشان داد با به کارگیری قارچ های همزیست داخلی و محلول پاشی عصاره مخمر میتوان با افزایش فعالیت آنزیم های خاک ضمن حفظ سلامت خاک و گیاه به عملکرد مطلوبی که حافظ سلامت انسان باشد، دست پیدا کرد.

از رساله فوق یک مقاله ISI تحت عنوان زیر در مجله Gesunde Pflanzen به چاپ رسید:

Improved Sweet Corn Growth, Yield and rhizosphere Enzymes by Application of Funneliformis mosseae, Piriformospora indica and Yeast Extract

براي ایشان آرزوي توفيق روز افزون را داريم.