اخبار و رویدادها: رتبه 201-300 دانشگاه صنعتی شاهرود در حوزه مهندسی مکانیک براساس رتبه بندی موضوعی شانگهای 2021

دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰- ۱۰:۵۶:۲۸

به گزارش اداره همکاری‌های علمی بین‌المللی موسسه استنادی علوم (ISC) دانشگاه صنعتی شاهرود در حوزه مهندسی مکانیک رتبه 201-300 دانشگاه های جهان را براساس رتبه بندی موضوعی شانگهای 2021 کسب کرد.

به گزارش اداره همکاری‌های علمی بین‌المللی موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فن آوری، دکتر محمد جواد دهقانی رییس این موسسه گفت: نظام رتبه‌بندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه‌بندی‌های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ چین منتشر می­شود و در سال 2021 میلادی برای پنجمین سال، رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌های برتر دنیا را منتشر کرده است. رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های در سال 2021 در ۵۴ رشته در قالب ۵ حوزه کلی شامل حوزه مهندسی (۲۲ رشته)، حوزه علوم پایه (۸ رشته)، حوزه علوم زیستی (۴ رشته)، حوزه علوم پزشکی (۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورت گرفته است. اسامی بیش از 1800 دانشگاه از بین 4000 دانشگاه مورد بررسی از 93 کشور جهان در فهرست نهایی این رتبه‌بندی قرار گرفتند که 34 دانشگاه از ایران هستند.

وی اظهار داشت: تنها دانشگاه‌هایی می توانند در این حوزه‌ها مورد ارزیابی قرار گیرند که از حداقل تعداد تولیدات علمی در بازه زمانی 2019-2015 در پایگاه وب آو ساینس برخودار بوده‌اند. این حد آستانه در رشته‌های مختلف متفاوت می‌باشد.

دهقانی در خصوص رشته‌های حوزه مهندسی نیز گفت: در رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های، در حوزه مهندسی در ۲۲ رشته رتبه‌بندی صورت پذیرفته است که ایران در رشته مهندسی مکانیک با حضور 16 دانشگاه پر تعدادترین دانشگاه‌های ایران در این حوزه‌های موضوعی شناخته شده است.

در رشته مهندسی مکانیک تعداد 16 دانشگاه از ایران حضور دارند که به ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی (43)، صنعتی نوشیروانی بابل (76-100)، دانشگاه تهران (101-150)، صنعتی امیرکبیر و فردوسی مشهد (151-200)، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، علم و صنعت ایران، صنعتی شاهرود، صنعتی شریف، تربیت مدرس، دانشگاه کاشان، گیلان و تبریز (201-300)، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه سمنان (301-400) در جمع 4۰۰ دانشگاه برتر این حوزه قرار گرفتند.

شایان ذکر است از بین 54 رشته مورد بررسی در این رتبه بندی، نام دانشگاه صنعتی شاهرود تنها در حوزه مهندسی مکانیک در بین دانشگاه های برتر جهان قرار گرفته است.

این موفقیت را به همه همکاران دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک تبریک عرض می نماییم.