اخبار و رویدادها: آشنایی بیشتر با قطب علمی مهندسی معدن کشور

آشنایی بیشتر با قطب علمی مهندسی معدن کشور
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹- ۱۳:۴۴:۳۶

آشنایی بیشتر با قطب علمی مهندسی معدن کشور

قطب علمی مهندسی معدن کشور با موافقت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ۷ اسفند ماه ۱۳۹۷در دانشگاه صنعتی شاهرود ایجاد شد. با کار جمعی و بهره مندی از نخبگان علمی به حرکت در مرزهای دانش و تحقیقات بنیادی، کاربردی و مورد نیاز کشور اهتمام ورزیده و به مثابه مرجع علمی به دنبال نوآوری و فناوری های پیشرفته  است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، قطب های علمی در جهان به عنوان مراکزی که از امکانات برتر و ویژگی‌های برجسته در یک رشته خاص برخوردارند، شناخته می‌ شوند. این مراکز باید از عزمی راسخ برای پیشرفت نیز بهره‌ مند باشند تا بتوانند برای سایر مراکز علمی، دانشگاهی و اجرایی الگویی برای تولید فکر و دانش و معرفت تلقی شوند. با این رویکرد و با توجه به پتانسیل های موجود، دانشكده مهندسي معدن، نفت و ژئوفيزيك دانشگاه صنعتی شاهرود در زمستان 1397 از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان قطب علمی مهندسی معدن انتخاب شد و با کار جمعی و بهره مندی از نخبگان علمی به حرکت در مرزهای دانش و تحقیقات بنیادی، کاربردی و مورد نیاز کشور اهتمام ورزیده و به مثابه مرجع علمی به دنبال نوآوری و فناوری های پیشرفته است.

روابط عمومی دانشگاه با آقای دکتر محمد عطایی استاد تمام، مدیر قطب علمی مهندسی معدن، دانشمند 2 درصد برتر جهان و رئیس دانشکده مهندسی معدن نفت و ژئوفیزیک است پیرامون آشنایی بیشتر  با فعالیت های این قطب به گفتگو پرداخت.

آقای دکتر عطایی، قبل از هر چیز لطفا در خصوص قطب علمی توضیح بفرمائید.

قطب علمی نماد فعالیت سازمان‌یافته گروهی از اعضای هیئت علمی در یک مؤسسه با توان علمی بالاست که با برتری در یک زمینه علمی- تخصصی در علوم بنیادی یا کاربردی شناخته می‌شود و از طریق تمرکز و انسجام بخشیدن به فعالیت‌های خود در آن زمینه، برای نوآوری و دستیابی به کیفیت برتر علمی در سطح ملی، منطقه‌ای یا بین‌المللی و پاسخ‌گویی به نیازهای اساسی کشور تلاش می کند.

رویکرد قطب های مهندسی معدن چیست؟ و دارای چه مأموریت هایی است؟

اهداف کلان قطب علمی مهندسی معدن مشتمل بر تأمین بستر مناسب برای رشد و ارتقاء استعدادها و پتانسیل‌های بالقوه موجود به منظور تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در زمینه‌های علوم، تحقیقات و فناوری مرتبط با تحقق هر چه بیشتر و یا مرتفع کردن تهدید‌های موجود در زمینه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مرتبط با زمینه‌های کاری قطب است.

قطب علمی مهندسی معدن چه اهدافی را دنبال می کند؟

اهداف قطب علمی مهندسی معدن عبارت است از:

افزایش مشارکت در گسترش مرزهای دانش در اعتلای موقعیت علمی کشور به عنوان مرجعیت علمی

دستیابی به آخرین یافته های علمی و فناوری های نوین

تولید دانش فنی برای پاسخگویی به نیازهای اساسی کشور

ایجاد محیطی علمی‌ پویا و مولد علم برای پرورش پژوهشگران و دانشمندان تراز اول

ایجاد محیط‌های تحقیقاتی به منظور توسعه تکنولوژی بومی و به تبع آن ایجاد خلاقیت و تقویت فعالیت‌های علمی و گروهی

هدایت تحقیقات علمی و فن آورانه کشور برای حل معضلات کشور با نگرش برنامه ششم توسعه

دنبال کردن تحولات تکنولوژیکی و صنعتی بین‌المللی و انتقال این تحولات به برنامه‌های آموزشی کشور

ارائه خدمات به بخش صنعت و معدن کشور در زمینه‌هایی که نیاز به تکنولوژی بالا است

همکاری با مؤسسات دیگر در مورد مسائل مربوط به زمینه‌های مذکور

مشاوری قابل اعتماد برای سیاست‌های استراتژیک دولت در راستای تحقق اهداف بخش معدن

از توانمندی های قطب علمی مهندسی معدن دانشگاه صنعتی شاهرود برامون بفرمائید؟

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود با داشتن اعضای هیات علمی توانمند با ۲ استاد تمام، ۱۳ دانشیار و ۱۳ استادیار به عنوان قطب علمی مهندسی معدن کشور به انجام فعالیت می پردازد. ترکیب رتبه‌های علمی اعضای این قطب علمی قابل رقابت با معتبرترین مراکز علمی و پژوهشی خارج از کشور بوده و تعداد کتب و مقالات منتشر شده، طرح‌های پژوهشی و حضور در نشریات، سازمان‌ها و مجامع و همایش‌های متعدد توسط این اعضا در کشور منحصر به فرد است.

علاوه بر حضور شما به عنوان مدیر قطب علمی مهندسی معدن کشور، دیگر اعضای این قطب را چه افرادی تشکیل می دهند؟
دکترفرهاد سرشکی استاد تمام، دکتر رضا کاکائی استاد تمام، دکتر شکرالله زارع دانشیار، دکتر سیدرضا قوامی ریابی دانشیار، دکتر  بهزاد تخم چی دانشیار و مولف دو کتاب برگزیده، دکتر اصغر عزیزی دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود از اعضای قطب علمی مهندسی معدن کشور می باشند.

دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دارای چه رشته هایی است؟

]]

89

دیگر زیرساخت های پژوهش و فناوری دانشکده معدن را نام ببرید.

پژوهشکده ذخیره سازی مواد هیدروکربوری، شركت دانش بنيان دانشگاهي زمين فن آوران نفت آسيا و آزمایشگاه مکانیک سنگ، آزمایشگاه طراحی معدن و تهویه، آزمایشگاه های فراوری مواد معدنی، آزمایشگاه زغالسنگ، آزمایشگاه های تجزیه مواد معدنی، آزمایشگاه سنگ و سیال، آزمایشگاه های ژئوفیزیک، آزمایشگاه های کارتوگرافی و فتوژئولوژی، آزمایشگاه های کانی شناسی، معدن آموزشی و تست سایت ژئوفیزیک از جمله آزمایشگاه های آموزشی و تحقیقاتی معدن می باشد.

تاکنون چه تعداد قرارداد تحقیقاتی توسط دانشکده با سازمان ها و شرکت ها به اتمام رسیده است؟

46 قرارداد تحقیقاتی از جمله قرارداد بزرگ نفت با حضور وزرای نفت و علوم با "عنوان کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربنی و فناوری های نوین حفاری و مهندسی نفت در چاه های اکتشافی"، ایمیدرو، سازمان انرژی های نو ایران، پژوهشگاه نیرو، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران و قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص) به اتمام رسیده است.

چه همایش هایی توسط قطب علمی معدن کشور برگزار شده است؟

همایش ملی مدیریت ریسک و تاب آوری در صنایع معدنی، اولین همایش ملی پردازش سیگنال و تصویر در ژئوفیزیک و  اولین همایش سالانه کانسارهای ایران (کانسارهای گوهرسنگ در ایران) از جمله همایش های برگزار شده توسط این قطب می باشد.

آثار علمی دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک چیست؟

1050 مقاله ژورنالی،  12 کتاب، ۱۵ همایش، ۸ سمینار و ۳ نشریه علمی پژوهشی از جمله آثار علمی دانشکده معدن دانشگاه صنعتی شاهرود از سال 93 تا ۹۸ می باشد.

آیا این قطب با دیگر دانشکده ها همکاری می نماید؟

بله، همکاری دانشکده های علوم زمین، مکانیک، عمران، برق، کامپیوتر، صنایع و مدیریت، شیمی و ریاضی با قطب علمی مهندسی معدن در دستور کار قرار دارد.

 

 

 

12345