اخبار و رویدادها: دانشگاه صنعتی شاهرود: سرمایه ملی در تراز جهانی

دانشگاه صنعتی شاهرود: سرمایه ملی در تراز جهانی
سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹- ۱۱:۴۷:۵۸

دانشگاه صنعتی شاهرود: سرمایه ملی در تراز جهانی

روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود به دنبال اهمیت کسب افتخارات اخیر در این دانشگاه، طی مصاحبه ای با دکتر ناصر گودرزی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و دبیر هیات ممیزه دانشگاه به تفصیل به جزییات برخی از این رتبه ها اشاره نمود.

روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود به دنبال اهمیت کسب افتخارات اخیر در این دانشگاه، طی مصاحبه ای با دکتر ناصر گودرزی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و دبیر هیات ممیزه دانشگاه به تفصیل به جزییات برخی از این رتبه ها اشاره نمود.

1-آقای دکتر گودرزی، به عنوان سوال اول کدام نظام رتبه بندی جهانی اصولی و معتبر است؟

برای رتبه بندی جهانی دانشگاه هایی که تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشند، نظام های رتبه بندی جهانی Times، QS و Shanghai مورد تایید و استناد است.

2-هم اکنون رتبه جهانی دانشگاه چیست؟

بر اساس نتایج نظام رتبه بندی موضوعی تایمز 2021 این دانشگاه توانست در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری و علوم پایه رتبه 600 تا 801 را به خود اختصاص دهد.

8000000

3-دانشگاه در قیاس با دانشگاه های صنعتی سطح کشور در موضوعات فوق در چه جایگاهی قرار داد؟

دانشگاه صنعتی شاهرود طبق رتبه‌بندی جهانی تایمز ۲۰۲۱ با تراز ۶۰۱ تا ۸۰۰ ، هم‌تراز دانشگاه سمنان می باشد و در بین دانشگاه های صنعتی کشور در حوزه فناوری و مهندسی (شامل رشته‌های مهندسی عمومی، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران و مهندسی شیمی) در جایگاه ششم و در حوزه علوم پایه (شامل رشته های شیمی، زمین شناسی، ریاضیات، نجوم و فیزیک) در جایگاه چهارم قرار گرفت.

4-چه عواملی در رتبه دانشگاه موثرند؟

شاخص های آموزش (با وزن 30 درصد)، پژوهش (با وزن 30 درصد)، تعداد ارجاعات به مقالات و کتابها (با وزن 30 درصد)، نقش و جایگاه بین المللی (با وزن 7.5 درصد)، درآمد های حاصل از قراردادهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی (با وزن 2.5 درصد) در رتبه بندی دانشگاه موثرند در نتیجه اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی  رتبه دانشگاه را تعیین می کنند.

photo_2021-01-19_13-04-35

5-با توجه به اینکه نقش اساتید در جایگاه جهانی دانشگاه حائز اهمیت است، عملکرد دانشگاه در خصوص جذب هیات علمی جدید چه بوده است؟

طبق گزارش مرکز جذب در طی سال های ۹۴  تا ۹۷ دانشگاه صنعتی شاهرود در جذب هیات علمی مقام دهم را کسب نموده است. همچنین بر اساس گزارش آماری هیات اجرایی جذب دانشگاه طی سالهای 93 تاکنون، 84 درصد رشد در جذب استاد داشته ایم.

6-همانطور که استحضار دارید، در هفته پژوهش شاهد انتشار خبرهایی از اساتید یک درصد برتر دانشگاه ها در جایگاه بین المللی بودیم، از این منظر دانشگاه صنعتی شاهرود چگونه بوده است؟

براساس آخرین نتایج اعلام شده از سوی پایگاه شاخص‌های اساسی علم(ESI) ، دکترمحمدحسین احمدی و دکترعلی اکبر ملکی دو عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و دکتر ماشاالله رضاکاظمی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی و مواد این دانشگاه، در جمع دانشمندان یک درصد برتر دنیا قرارگرفتند.

مرجعیت علمی مبنای گزینش پژوهشگران برتر در پایگاه طلایه داران علم است و براساس تعداد ارجاعات صورت گرفته به پژوهش‌های پژوهشگران تعیین می‌شود و همچنین ارجاعات یا استناد‌ها بیانگر میزان استفاده از نتایج پژوهش‌های منتشر شده هستند. یعنی هر چقدر تعداد استناد‌های صورت گرفته به پژوهش‌های یک محقق بیشتر باشد، کیفیت پژوهش‌های وی بالاتر بوده و این پژوهش‌ها از طرف جامعه علمی بیشتر پذیرفته شده اند.

333

7-در خصوص تعداد اساتید دانشگاه حاضر در بین ۲ درصد دانشمندان برتر جهان وضعیت دانشگاه ما چطور بوده است؟

براساس نتایج حاصل از یک تحقیق علمی منتشر شده در پایگاه Mendeley برمبنای یافته های علمی نمایه‌ شده در پایگاه اسکوپوس در طی سال 2019 میلادی، ده عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود آقایان دکتر محمد حسین احمدی و دکتر علی اکبر ملکی (از دانشکده مهندسی مکانیک)، دکتر ماشاءالله رضا کاظمی و دکتر رضا طاهریان (از دانشکده مهندسی شیمی و مواد)، دکتر محمد مهدی فاتح و دکتر علیرضا الفی (از دانشکده مهندسی برق) و دکتر محمد عطائی و دکتر اصغر عزیزی (از دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک) دکتر حسن حسن آبادی (از دانشکده فیزیک) و دکتر علیرضا ناظمی (از دانشکده ریاضی) ده عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود هستند که در این رتبه بندی بین ۲ درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفته اند.

ارزیابی فوق بر چه اساسی بوده است؟

این ارزیابی براساس جدیدترین نسخه ارائه ‌ شده از سوی پایگاه داده‌های موسوم به science-wide author data baxses of standardized citation indicators   است که در پایگاه Mendeley ثبت و منتشر شده است. فهرست اسامی نویسندگان برتر مقاله‌های علمی نمایه‌ شده در پایگاه اسکوپوس بر پایه شاخصی ترکیبی در قالب ۲۲ شاخه علمی و ۱۷۶ زیرشاخه محاسبه و تنظیم شده است.

 گفتنی است این رده‌بندی مبتنی بر دیتابیس پژوهشی یکصد و شصت و یک هزار دانشمند در طی سال ۲۰۱۹ بوده است. براین اساس از کل دانشگاه های دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای آزاد اسلامی ایران 1155 پژوهشگر در لیست ۲ درصد دانشمند برتر قرار گرفته‌اند.

666

 

 

12345