به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود و به منظور بهرهمندی بیشتر از تجربیات متخصصین معدن و علوم زمین "مجموعه کارگاههای آموزشی متالوژنی ایران" به "همایش سالانه کانسارهای ایران پیجویی و اکتشاف، استخراج، فرآوری و بازاریابی" تبدیل شده است.
اولین دوره از همایش سالانه کانسارهای ایران پیجویی و اکتشاف، استخراج، فرآوری و بازاریابی، مربوط به گوهرسنگهای ایران خواهد بود که در تاریخ 16 و 17 بهمنماه ۱۳۹۸ در دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک این دانشگاه برگزار خواهد شد.
جهت آشنایی بیشتر با روند برگزاری این کارگاه ها در سالیان اخیر، شرح مختصری از چهار "کارگاه آموزشی متالوژنی ایران" که در دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، با همکاری "انجمن زمینشناسی اقتصادی ایران" برگزار شد، ارائه میگردد:
اولین "کارگاه آموزشی متالوژنی ایران"، با رویکرد "شناسایی و معرفی ایالتهای فلززایی ایران" در تاریخ 3 دیماه 1394 برگزار شد. در این کارگاه، مباحث متالوژنی ذخایر فلزی، غیر فلزی و هیدروکربوری ایران و همچنین دستاوردهای متالوژنی شرق ایران ارائه گردید و در 4 دیماه، از برخی معادن زون متالوژنی طرود ـ معلمان بازدید به عمل آمد.
دومین "کارگاه آموزشی متالوژنی ایران"، با رویکرد تخصصی "کانسارهای مس ایران"در تاریخ 6 خردادماه 1395 برگزار شد و در پایان میزگرد تخصصی با موضوع "بررسی چالشها در اکتشاف، استخراج، فرآوری و سرمایهگذاری در صنعت مس" دایرشد. همچنین در 7 خردادماه، بازدید از معدن مس عباسآباد صورت گرفت.
سومین "کارگاه آموزشی متالوژنی ایران"، با رویکرد تخصصی"کانسارهای آهن ایران" در 14 اردیبهشتماه 1396 به همراه میزگرد "بررسی چالشهای معدنکاری آهن و تغییرات قیمت جهانی آهن" برگزار شد. همچنین، برنامه بازدید علمی از کانسارهای آهن سمنان در 15 اردیبهشتماه نیز بخشی از برنامههای این سری از کارگاههای آموزشی متالوژنی بود.
چهارمین "کارگاه آموزشی متالوژنی ایران"، با رویکرد تخصصی "کانسارهای طلا در ایران"در 4 و 5 تیرماه 1397 به همراه میزگرد "بررسی چالشهای معدنکاری طلا در ایران" برگزار شد. همچنین، بازدید از معدن طلای گندی استان سمنان در تاریخ 6 تیرماه صورت گرفت.
لازم به ذکر است برپایی نمایشگاه کانسنگ، گوهر و کتاب، از دیگر برنامههای چهار "کارگاه آموزشی متالوژنی ایران" بود و به شرکت کنندگان، گواهی شرکت در کارگاه اعطا شد.
اخبار تکمیلی برگزاری این همایش متعاقبا اعلام می گردد.