به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، پیش از ظهر روز چهارشنبه 17 بهمن ماه سال جاری مركز ارتقای شایستگیهای حرفه ای دانشجویان SCDبا حضور مدیر كل سازمان فنی و حرفه ای استان سمنان در محل سالن اجتماعات دانشكده علوم زمین این دانشگاه افتتاح گردید.
دكتر محمدمهدی فاتح رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود در این آئین ضمن گرامی داشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به گزارش مركز آمار ایران در خصوص نرخ بیكاری اشاره نمود و افزود: نرخ بیكاری كل ۱۱/۷درصد و دانش آموختگان ۱۸/۳ درصد است و باید برای رفع این معضل سالی یك میلیون شغل ایجاد شد.
ایشان ضمن تاكید بر اصلاح سیاستهای اقتصادی و تحول در آموزش، ایجاد مركز ارتقای شایستگیهای حرفه ای دانشجویان را در پاسخ به نیازهای مهارتی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی بر اساس نیاز بازار كار و ارائه خدمات مشاوره شغلی و آموزشی به آنها دانست.
ایشان در ادامه به بیان مصوبات پیشین دانشگاه پرداخت و افزود: طرح توانمندسازی مهارتی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی با رویكرد اشتغال مصوبه 3/9/1393 شورای عالی اشتغال ، بند (ت) ماده 4 برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، اجرای برنامه اشتغال فراگیر مصوب ۱۸/۲/۱۳۹۶ ستاد اقتصاد مقاومتی، دستورالعمل ایجاد مراكز ارتقاء شایستگیهای حرفه ای دانشجویان در دانشگاه ها، بخشنامه شماره 10550/100/96 مورخه 31/3/1396 معاون محترم وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور، مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری 1389 برای تاسیس مركز ارتقای مهارت دانشجویان در این دانشگاه از جمله مصوبات اخیر دانشگاه است.
رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود توانمندسازی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی در راستای برآوردن نیاز كشور به منابع انسانی كارآمد و دارای تجارب فنی، مهارتی و حرفه ای و فراهم سازی بسترهای اشتغال مولد دانش آموختگان رشته های مختلف دانشگاهی و استفاده از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی طرفین در راستای انجام ماموریتها و تكالیف سازمانی ر ا اهداف این مركز عنوان نمود.
وی طبق رتبه بندی جهانی تایمز در سال ۱۳۹۷، به حضور دانشگاه صنعتی شاهرود به همراه ۲۹ دانشگاه از ۲۶۴۰ دانشگاه ایران در جمع دانشگاههای برتر جهان اشاره كرد و اظهار خرسندی نمود: دانشگاه همچنین موفق به كسب رتبه ۳۳۰ در بین ۷۲۰ دانشگاه سبز جهان و كسب رتبه ۶ در بین ۱۶ دانشگاه سبز ایران گردیده است.
دكتر فاتح در ادامه سخنان خود در این جلسه به بیان توضیحاتی در خصوص توسعهزیرساختهای كارآفرینی، تجهیز آزمایشگاه ها، قراردادهای تحقیقاتی با بیش از ۲۰۰ سازمان ملی و شركت بزرگ، توسعه خدمات دانش بنیان و نتایج حركت به سوی دانشگاه كارآفرین پرداخت.
مهندس فاطمه منصوری مدیر كل سازمان فنی و حرفه ای استان سمنان نیز با حضور در این جلسه ضمن تبریك فرا رسیدن پیروزی انقلاب اسلامی با بیان شعار سال «حمایت از كالای ایرانی» به اهمیت مهارت آموزی دانشجویان تاكید نمود و همكاری مشترك سازمان فنی و حرفه ای و دانشگاهها را فتح بابی برای جلوگیری از معضل بیكاری عنوان نمود و خاطر نشان كرد: طرح مركز ارتقای مهارت حرفه ای دانشجویانSCD در راستای توانمندسازی مهارتی دانشجویان و ایجاد اشتغال فراهم شده است.
منصوری در ادامه به برخی از عوامل بیكاری در كشور اشاره نمود و بر تاثیر آموزش و تقویت مهارت در فضای كسب و كار و رونق اقتصادی و كاهش نرخ بیكاری تاكید كرد. ایشان توانمندسازی جوانان را لازمه بهبود اوضاع كنونی اشتغال جامعه عنوان نمود و گفت: به اشتراك گذاشتن ظرفیتهای دانشگاه و مجموعه فنی و حرفه ای، نیازسنجی مرتبط با كار، استفاده از تمامی پتانسیلهای موجود و اجرا كردن مهارت مرتبط با آن موجب خروجی بهتر برای جوانان خواهد شد.
مدیر كل سازمان فنی و حرفه ای استان سمنان در این آئین در خصوص ارتقا صلاحیت حرفه ای دانشجویان و ایجاد بستری برای تعاملات بیشتر و همچنین محقق كردن اهداف و مهارتهای فنی و تخصصی تاكید كرد.
در پایان این آئین، مجوز تاسیس مركز SCD از سوی مهندس منصوری به دكتر فاتح اعطا گردید.