به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، سجاد محمدی، مجید محسنی و احمد ابوالقاسمی فر دانشجویان دكتری رشته مهندسی استخراج معدن این دانشگاه در روز سه شنبه مورخ 26 تیرماه 97 از رساله های خود دفاع كردند.
راهنمایی رساله آقای سجاد محمدی تحت عنوان "ارائه مدل كیفی و كمی ارزیابی قابلیت تخریب لایه های سقف در روش استخراج جبهه كار طولانی مكانیزه زغالسنگ" بر عهده آقایان دكتر محمد عطائی و دكتر رضا خالوكاكائی بود. داوری این رساله نیز توسط آقایان دكتر كوروش شهریار از دانشگاه صنعتی امیركبیر و دكتر سید رحمان ترابی و دكتر رامین رفیعی از دانشگاه صنعتی شاهرود انجام شد. هدف اصلی این رساله ارائه مدل كیفی و كمّی برای ارزیابی قابلیت تخریب لایههای سقف بلاواسطه و پیشبینی دهانه تخریب اصلی در روش جبهه كار طولانی بود كه برای ارائه مدل كیفی از یك روش تركیبی تصمیم گیری چند معیاره فازی شامل روش های تحلیل شبك های فازی و آزمایشگاه ارزیابی و آزمون تصمیمگیری فازی و برای توسعه مدل كمّی به منظور تعیین حدود تغییرات دهانه تخریب اصلی هریك از كلاس های مدل كیفی، از شبیه سازی عددی گسسته استخراج جبهه كار طولانی استفاده شد. نتایج این رساله نشان داد كه مدل های ارائه شده ابزاری ساده و قابل اطمینان در ارزیابی قابلیت تخریب لایه های سقف بلاواسطه و پیشبینی دهانه تخریب اصلی در معادن زغالسنگی است كه با روش جبهه كار طولانی استخراج میشوند.
راهنمایی رساله آقای مجید محسنی تحت عنوان " ارائه مدلی برای تعیین رقت در روش استخراج كندن و پر كردن " بر عهده آقایان دكتر محمد عطائی و دكتر رضا خالوكاكائی بود. داوری این رساله نیز توسط آقایان دكتر كوروش شهریار از دانشگاه صنعتی امیركبیر و دكتر سید رحمان ترابی و دكتر فرهنگ سرشكی از دانشگاه صنعتی شاهرود انجام شد. هدف اصلی این رساله ارائه مدلی برای ارزیابی و پیشبینی ترقیق در كارگاه های استخراج زیرزمینی از نوع كندن و پركردن بود كه به این منظور، ابتدا تمامی پارامترهای مؤثر در ترقیق مورد شناسایی قرار گرفتند. سپس وزندهی دسته عوامل و پارامترها انجام و از میان تمامی پارامترهای مؤثر، تعداد 10 پارامتر برتر انتخاب شدند. سپس، یك اندیس جدید، به نام شاخص ترقیق برنامه ریزی نشده كارگاه و یك سیستم طبقه بندی جدید ارزیابی ترقیق برنامه ریزی نشده، ارائه شد. در ادامه، رابطه بین مقادیر واقعی ترقیق كارگاه ها و مقدار شاخص ترقیق برنامه ریزی نشده تعیین و اعتبارسنجی شد.
راهنمایی رساله آقای سید احمد ابوالقاسمی فر تحت عنوان " اثر ارتعاشات ناشی از آتشكاری در تونلهای پیشروی بر پایداری سقف كارگاه و گام تخریب در استخراج لایههای زغالی" بر عهده آقایان دكتر محمد عطائی و دكتر سید رحمان ترابی بود. داوری این رساله نیز توسط آقایان دكتر كوروش شهریار از دانشگاه صنعتی امیركبیر و دكتر رضا خالوكاكایی و دكتر فرهنگ سرشكی از دانشگاه صنعتی شاهرود انجام شد. هدف اصلی این رساله بررسی اثر ارتعاشات ناشی از آتشكاری بر پایداری سقف كارگاه و گام تخریب در جبهه كارهای استخراج در روش استخراج جبهه كار طولانی در لایههای زغالی بود. در پژوهش حاضر به تخمین باز توزیع تنش ها و فاصله بازگشت تنش برجا، جابه جایی ها و شكل سقف بلافصل در فضای تخریب پهنه جبهه كار طولانی شیب دار به روش تفاضل محدود پرداخته به منظور ارزبابی سیستم نگهداری از معیار جابجایی بحرانی و كرنش برشی ساكورایی برای فضاهای زیرزمینی در ناحیه كارگاه و تونل های پیشروی استفاده شد و نگهداری بخش پایینی كارگاه و تونل ترابری حائز اهمیت تشخیص داده شد.