اخبار و رویدادها: طراحي و ساخت اولين لود سل غير مكانيكي و غيرتماسي كشور توسط هيات علمي دانشگاه

طراحي و ساخت اولين لود سل غير مكانيكي و غيرتماسي كشور توسط هيات علمي دانشگاه
شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷- ۱۱:۱۰:۵۲

طراحي و ساخت اولين لود سل غير مكانيكي و غيرتماسي كشور توسط هيات علمي دانشگاه

اولين دستگاه اندازه گيري تناژ غير مكانيكي كشور بر روي تسمه نقاله واحد توليد اوره پتروشيمي شيراز براي نخستين بار در كشور توسط عضو هيئت علمي دانشكده فيزيك و مهندسي هسته اي  دانشگاه صنعتي شاهرود طراحي، نصب و راه اندازي گرديد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه صنعتي شاهرود، اولين دستگاه اندازه گيري تناژ غير مكانيكي كشور بر روي تسمه نقاله واحد توليد اوره پتروشيمي شيراز براي نخستين بار در كشور طراحي، نصب و راه اندازي گرديد.

طراحي، ساخت، تست و نصب اين تجهيز در شركت پرتو تجهيز بعثت، از شركت هاي دانش بنيان مستقر در مركز رشد دانشگاه صنعتي شاهرود توسط دكتر رضا قلي پور پيوندي عضو هيئت علمي دانشكده فيزيك و مهندسي هسته اي اين دانشگاه صورت پذيرفت. به همين منظور روابط عمومي دانشگاه در خصوص ساخت اين لود سل با ايشان به گفتگو پرداخت.

800_6

- آقاي دكتر قلي پور پيوندي با سلام، لطفا در خصوص طراحي و ساخت اولين لود سل غير مكانيكي و غيرتماسي كشور توضيحاتي را بفرماييد.

با سلام خدمت شما، خوشبختانه اولين دستگاه اندازه گيري تناژ غير مكانيكي براي نخستين بار در كشور نصب و راه اندازي شد. اين سيستم اندازه‌گيري تناژ به صورت غير تماسي و غير مكانيكي بوده و بر خلاف نمونه هاي رايج كشور كه به صورت فيزيكي و مكانيكي خط تسمه نقاله را لمس مي كنند به صورت غير تماسي اندازه گيري را انجام مي دهد.

- از مزاياي اين سيستم نسبت به ديگر نمونه‌هاي مكانيكي بفرمائيد.

عدم وابستگي به ميزان كشش تسمه، انحراف تسمه، نوسانات مكانيكي، دما، گرد و غبار و...از مزاياي اين سيستم در مقايسه با نمونه‌هاي مكانيكي آن مي باشد. همچنين اين سيستم داراي ساير مزيت ها شامل كاليبراسيون بسيار ساده، قابل نصب بروي انواع تسمه هاي خطي، تسمه هاي پوشش دار، تسمه هاي حلزوني و ساير حالتهاي انتقال موادي است كه لود سل هاي مكانيكي قابليت نصب آن را ندارند.

800_5

-اساس كار اين دستگاه اندازه گيري به چه صورت مي باشد؟

مباني اندازه گيري اين شيوه بر اساس تابش پرتو هاي گاما و عبور از خط نصب نقاله و دريافت توسط يك دتكتور و ارسال با پروتكل RS485 تا فاصله يك كيلومتر و محاسبات بر اساس تن بر ساعت و ارسال به صورت ۴ تا ۲۰ ميلي آمپر به اتاق كنترل مي باشد.

-آيا اين دستگاه داراي عيوبي نيز است؟

بله طبيعتا در هر دستگاهي احتمال بروز نواقصي وجود دارد، لود سل هاي كنوني نصب شده در كشور كه تماماً بر اساس اندازه گيري مكانيكي مي باشند عمدتاً داراي عدم دقت اندازه گيري بوده و كارخانه هاي مختلف را دچار مشكل مي كند.

و اما سوال پاياني، اين دستگاه در چه فضاهايي قابل بكارگيري مي باشد؟

در صنايع فولاد، پتروشيمي ، سيمان، چوب و كاغذ و تمامي كارخانجاتي كه داراي انواع تسمه هاي اندازه گيري دروني و بيروني هستند قابل بكارگيري مي باشد.

photo_2018-06-09_10-54-09