به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، دكتر محمد حسن فولادي استاد دانشگاه UCL انگليس و بنيانگذار مطالعات آمايش سرزمين در كشور بعد از انقلاب اسلامي و دبير علمي دومین همایش ملی رویکردهای نوین آمایش سرزمین در ایران ، داشتن برنامه اي چون آمايش سرزمين براي رشد و تعالي كشور را ضروري دانست و در افتتاحیه این همایش به جايگاه آمايش در نظام برنامه ريزي پرداخت.
وي با توجه به اهميت امنيت، اقتصاد و معيشت، فرهنگ و آموزش در آمايش سرزمين، جامع نگري را مهم ترين بخش اين آمايش عنوان نمود.
دكتر فولادي ضمن تاكيد بر آسان سازي آمايش سرزمين افزود: درخصوص مسائل راهبردي وارد شدن به آمايش سرزمين و درگيرشدن در جزئيات، نه تنها كمكي به ما نمي كند، بلكه سبب پيچيده ترشدن برنامه ها مي گردد.
بنيانگذار آمايش سرزمين در كشور اضافه كرد: تيم هاي آمايشي در ۳۱ استان كار را آغاز كردند اما به دليل نبود روش هاي واحد به موفقيت چنداني تاكنون نرسيديم و تا به امروز نتوانستيم گستردگي تعابير و تدابير را در حوزه آمايش مهار كنيم.
ايشان با اشاره به مركزيت و مرجعيت علمي براي آمايش سرزمين ، داشتن يك برنامه و نگرش مانند آمايش سرزمين براي رشد و تعادل كشور را ضرورت دانست.
دكتر عابديني جانشين فرماندهي انتظامي استان سمنان نيز در افتتاحيه دومين همايش ملي رويكردهاي نوين آمايش سرزمين در ايران گفت: بايد رويكرد به سمتي باشد كه بتوانيم با تشخيص و احصاي مولفه ها و شاخص هايي كه با رويكرد امنيت عمومي بر آمايش تاثير مي گذارد، الگويي كشوري تعريف كنيم.
در ادامه افتتاحيه اين همايش مهندس محمود كتابچي از فعالان حوزه آمايش سرزمين بعد از انقلاب اسلامي و مديركل اسبق دفتربرنامه ريزي منطقه اي سازمان برنامه وبودجه كشور با موضوع رويكرد مناسب براي آمايش سرزمين در دوره جديد ، مهندس حسين آرامي مشاور فعلي سازمان برنامه و بودجه كشور در امور آمايش و برنامه ريزي و مديركل سابق دفترآمايش محيط زيست سازمان برنامه و بودجه كشور با موضوع چالش هاي تهيه مطالعات آمايش استان هاي كشور و دكتر محمد حسن فولادي با موضوع نظام يكپارچه مديريت توسعه سرزميني در نشستي با عنوان رويكردهاي نوين برنامه ريزي ومديريت توسعه سرزميني به بحث و تبادل نظر با حضار پرداختند.