اخبار و رویدادها: راه اندازي دستگاه الكتروفورز عمودي در دانشكده كشاورزي

راه اندازي دستگاه الكتروفورز عمودي در دانشكده كشاورزي
دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶- ۰۸:۲۴:۱۶

راه اندازي دستگاه الكتروفورز عمودي در دانشكده كشاورزي

راه اندازي دستگاه الكتروفورز عمودي سكوئنسينگ (الكتروفورز PAGE) (Sequi-Gen nucleic acid seqeuencing Eledtrophoresis) در آزمايشگاه باغباني دانشكده كشاورزي

الكتروفورز (به انگليسي: Electrophoresis) به حركات ذرات در يك مايع تحت ميدان الكتريكي گويند. به سبب اينكه ماكرومولكولهاي زيستي مانند دي‌ان‌اي و پروتئينها باردار هستند مي‌توان با قرار دادن آنها در يك ميدان الكتريكي، آنها را بر اساس خواص فيزيكي مانند شكل فضايي، وزن مولكولي و بار الكتريكي، تفكيك كرد. براي اين منظور از روشي بنام الكتروفورز استفاده مي‌شود. روش‌هاي مختلف الكتروفورزي براي تفكيك و مطالعه بيومولكولها اعم از اسيدهاي نوكلئيك يا پروتئين‌ها ابداع شده‌است. الكتروفورز برحسب نوع ژل به كار گرفته شده به دو نوع الكتروفورز ژل پلي‌اكريل آميد (PAGE) و الكتروفورز ژل آگارز تقسيم مي‌شود. الكتروفورز PAGE يا عمودي داراي قدرت تفكيك بسيار بالائي بوده و براي تفكيك پروتئين‌ها و اسيدهاي نوكلئيك به كار گرفته مي‌شود. كار كردن با دستگاه الكتروفورز كار بسيار مشكل و نيازمند دقت و مهارت بالايي است. دستگاه الكتروفورز عمودي (DNA sequencing) كه از بودجه تجهيزات دانشكده با پيگيري رياست دانشكده در ابتداي سال جاري خريداري شده بود نياز به مواد اختصاصي داشت كه پس از تهيه اين مواد براي نخستين بار توسط جناب آقايان دكتر رضايي ، دكتر حيدري و دكتر ابراهيمي از گروه باغباني و بيوتكنولوژي  جهت بررسي پروفايل DNA ژنوتيپ هاي برتر گردو با نشانگر هاي SSR راه اندازي گرديد.كليه دانشجويان ارشد و دكتري و پژوهشگران مراكز تحقيقاتي ميتوانند با هماهنگي با دانشكده كشاورزي با تعرفه خدمات آزمايشگاهي از اين امكانات استفاده كنند.