اخبار و رویدادها: مراجعه 21 هزار نفر طی سال جاری به کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهرود

مراجعه 21 هزار نفر طی سال جاری به کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهرود
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳- ۱۲:۲۳:۲۷

مراجعه 21 هزار نفر طی سال جاری به کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهرود

رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهرود گفت: طی سال جاری 21 هزار نفر از اعضاء، به این کتابخانه مراجعه و از خدمات آن استفاده کرده اند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شاهرود ،دکتر داود شاهسونی با بیان اینکه طی سال جاری 21 هزار نفر به صورت حضوری به کتابخانه این دانشگاه مراجعه کرده اند، افزود: علاوه بر آن تعداد کل دفعات امانت کتاب بالغ بر 50 هزار و کتب برگشت داده شده شامل تاخیر و جریمه نقدی 21 هزار جلد بوده است.

وی تصریح کرد: از کل کتاب های به امانت داده شده، 91 درصد آن، کتب فارسی و 9 درصد این امانت داده شده ها، کتب انگلیسی بوده است.

دکتر شاهسونی دسترسی آسان به مقالات بیش از یکصد پایگاه علمی معتبر بین المللی را از دیگر خدماتی دانست که کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهرود در طی سال جاری به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و استادان ارائه کرده است.

وی تصریح کرد: دسترسی محققان دانشگاه به کلیه مجلات علمی داخلی و همچنین مجموعه مقالات کنفرانس های برگزار شده در داخل کشور، به ترتیب توسط دو سامانه­ی برخط « بانک اطلاعات نشریات کشور» (magiran) و « مرجع دانش » (civilica) و از طریق شبکه اینترنت دانشگاه مهیا است.

خرید 580 جلد کتاب انگلیسی و فارسی در سال جاری

رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهرود اظهار داشت: در سال 93 تعداد 540 جلد کتاب انگلیسی به ارزش تقریبی 170هفتاد میلیون تومان خریداری شده که 40 جلد آن از محل اعتبار پژوهشی اساتید است.

دکتر شاهسونی اضافه کرد: به خاطر محدودیت  فیزیکی فضای مخزن کتابخانه، خرید کتب فارسی در سال جاری محدود و حدود 400 جلد بوده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر 60 هزار جلد کتاب فارسی و 18 هزار جلد کتاب انگلیسی در کتابخانه مرکز دانشگاه شاهرود موجود است.

برگزاری نمایشگاه با حضور ناشران بین المللی

رییس کتابخانه دانشگاه شاهرود گفت: با حمایت معاونت پژوهشی در آبان ماه سال 93، نمایشگاهی با شرکت نمایندگان سه ناشر بین المللی Springer, Wiley, McGrawHill  در دانشگاه برگزار شد.

دکتر شاهسونی  تصریح کرد: از ابتدای سال 93، کار بارگذاری نسخه های الکترونیکی چکیده پایان نامه ها و فهرست نویسی آنها، در سامانه کتابخانه ای سیمرغ آغاز شد و در حال حاضر چکیده کلیه پایان نامه هایی که تا اواسط بهمن ماه سال 93 به کتابخانه تحویل شده، از طریق این سامانه قابل دسترسی است.

وی اضافه کرد:  همچنین در تابستان 93، جهت سهولت دسترسی مراجعان به پایان نامه ها، سیستم شماره گذاری سنتی به سیستم رده بندی کنگره ( همانند کتب)، به تفکیک دانشکده ها انجام شد.

رییس کتابخانه دانشگاه شاهرود تجهیز ساختمان جدید کتابخانه مرکزی دانشگاه در پردیس مهندسی و تامین منابع چاپی مورد نیاز این ساختمان و همچنین دسترسی به نسخه الکترونیکی تمام متن پایان نامه ها، و تدارک ملزومات سخت افزاری و نرم افزاری آن را از جمله برنامه های در دست  اقدام برای سال آینده دانست.