اولین جلسه شورای پژوهشی دانشگاه در سال 93، یکشنبه 31 فروردین ماه برگزار گردید. دکتر علی اکبر پویان معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، در ابتدای جلسه، گزارشی از عملکرد شورای پژوهشی دانشگاه ارائه کرد و دستاوردهای دانشگاه در زمینه های مختلف از جمله انجام طرح های پژوهشی، قراردادهای برون دانشگاهی و ارتباط با صنعت را تشریح کرد.
دکتر محمد مهدی فاتح نیز در اولین جلسه شورای پژوهشی دانشگاه حضور یافت و همزمانی این نشست با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) را مطرح و این روز را تبریک و تهنیت گفت.
سرپرست دانشگاه شاهرود با تاکید بر اینکه اعضای هیات علمی سرمایه دانشگاه هستند، تصریح کرد: گفتمان باید عوض شود و مسئولان اجرایی باید فضای کار پژوهشی را برای اعضای هیات علمی آماده کنند و آزمایشگاه های تحقیقاتی که بسیار مهم است، در دست اعضای هیات علمی قرار گیرد و شان و منزلت و جایگاهشان دیده شود.
وی با انتقاد نسبت به عدم تبدیل علم به فناوری گفت: چرا ارتباط با مراکز رشد کم رنگ است؟، و چرا همه جا می شنویم ارتباط با صنعت ضعیف است؟ و راه حل را مهارت در کار آموزی و کارورزی دانست و خاطر نشان کرد: کارآموزی در دانشگاه ایراد دارد، محتوای دروس کافی نیست و نیاز به مهارت آموزی وجود دارد. دکتر فاتح همچنین تاکید کرد آموزش های فنی و حرفه ای باید در سطح مدرسه پایه گذاری شود و ما یک ضعف اساسی در این قسمت داریم و باید در دانشگاه فضایی برای کسب تجربه دانشجو فراهم گردد.
سرپرست دانشگاه در این جلسه، تسهیل مراحل اجرایی را خواستار شد و بر توسعه اتوماسیون تاکید کرد.
دکتر فاتح با اشاره به اهمیت تفاهم نامه با مراکز پژوهش های مجلس و ارتباط با شهرستان، نماینده شهر را سرمایه ای دانست که باید از آن استفاده کرد، وی همچنین خواستار قدرتمند ظاهر شدن تیم اجرایی دانشگاه در زمینه پژوهش و برقراری ارتباطات شد.
درادامه این نشست، دکتر فاتح پس از بحث و تبادل نظر پیرامون شورای پژوهشی دانشگاه و چالش های موجود، توان دانشگاه را بالا دانست و اظهار امیدواری کرد با توجه به اینکه شرکت های دانش بنیان بحث روز است و بودجه های خوبی دارند و پروژهای بسیار خوبی را انجام می دهند، مسیر ها را هموار و سیستم سازی می کنیم و تجاری سازی محصولات را توسط شرکت های دانش بنیان انجام می دهیم.