اخبار و رویدادها: یادواره شهید مرتضی آوینی در دانشگاه شاهرود

یادواره شهید مرتضی آوینی در دانشگاه شاهرود
یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۱- ۱۲:۰۸:۱۴

یادواره شهید مرتضی آوینی در دانشگاه شاهرود

یادواره سید شهیدان اهل قلم، شهید سید مرتضی آوینی با حضور مسعود حراست، مستند ساز، منتقد و همکار این شهید برگزار می شود.

دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شاهرود یادواره سید شهیدان اهل قلم، شهید سید مرتضی آوینی را با حضور دکتر رضا برجی عکاس برتر جهان در دوره های بین المللی عکس برگزار می کند.

این برنامه 13 اسفند ماه ساعت 19 الی 21:30 در تالار شقایق های دانشگاه برگزار می شود.

 

گوشه ای از زندگینامه  دکتر رضا برجی:

 

تنها ۶ خبرنگار در دنیا هستند که ملامحمد عمر، رهبر طالبان افغانستان را از نزدیک دیده اند ولی فقط شاید یک خبرنگار در دنیا وجود داشته باشد که سه هفته با اسامه بن لادن، رهبر گروه القاعده زندگی کرده باشد و او کسی نیست غیر از رضا برجی، عکاس، مستندساز و خبرنگار ایرانی که تاکنون در ۱۴ جنگ بین المللی حضور داشته و وقایع آن ها را ثبت و ضبط کرده است. همچنین برجی یکی از همان خبرنگارهایی به شمار می رود که ملامحمدعمر را از نزدیک دیده است؛ او

همراه محمدحسین جعفریان ملاقات کوتاهی با رهبر گروه طالبان افغانستان داشته اند.اما جنگ های ایران و عراق، افغانستان، تاجیکستان، کشمیر هند و پاکستان، قره باغ، چچن، بوسنی،کوزوو، لبنان، سومالی، سودان ، غزه و جنگ های خلیج فارس از جنگ هایی هستند که برجی در آن ها حضور داشته و به همین دلیل است که بین خبرنگاران بحران ایرانی رکورددار حضور در جبهه های جنگ است.

دکتر رضا برجی عکاس و مستند سازی بی قرار است. این هنرمند 45 ساله از نوزده سالگی عکاسی را در جبهه ها آغاز کرد. و ابتدا برای سپاه پاسداران عکاسی می کرد و از اواخر سال 1365 به گروه "روایت فتح" پیوست، یکی از اعضای ثابت این گروه شد و در ثبت تصویرهای جنگی و پشت جبهه در مجموعه ماندگار روایت فتح نقش فعالی داشت. در طول همین سال ها در جریان یکی از بمباران های شیمیایی دشمن آسیب دید و زخم های این آسیب، هنوز بر جسم و جان اوست و نیاز به مداواهای مداوم و دشوار دارد. چندی پیش تاثیر مواد شیمیایی بر خونش کار برجی را بار دیگر به بیمارستان کشاند.

بااین حال، روحیه بی قرارش نگذاشته که او آرام بنشیند، گویی بندی پنهان او را با صحنه های نبرد پیوند می دهد، به طوری که پس از پایان جنگ تحمیلی هم او به هر جای جهان که جنگی جریان داشت، سر کشید و عکس گرفت یا مستند ساخت. از جمله به افغانستان رفت، جنگ های آذربایجان و ارمنستان را به تصویر کشید و به کشمیر، چچن، بوسنی، کوزوو، عراق، سومالی و... سفر کرد. عکاسی و مستند سازی از صحنه کشمکش ها و برخوردهای جهانی و منطقه ای را ادامه داد و به عنوان یک خبرنگار جنگی فعال و پرکار شناخته شد.

نمایشگاه انفرادی عکس هایش در آلمان، بوسنی، لبنان، هند، سوریه، پاکستان، ترکیه و اتریش برگزار شده و در نمایشگاه های جمعی از یازده کشور جهان شرکت کرده، ضمن این که نمایشگاه عکس هایش در شهرهای مختلف ایران هم بر پا شده است. عضویت در هیات داوران جشنواره های فیلم مستند و مسابقات عکاسی ایران و جهان، نگارش مقالاتی در زمینه فرهنگ، رسانه و سینما، نوشتن چند کتاب از جمله سه گزارش، تونل گیلاس، پدر- پسر-خون و ... ساخت دوازده سریال تلویزیونی و 44 فیلم مستند بلند وکوتاه، دریافت جایزه بهترین فیلم و کارگردانی در جشنواره سوم سیما برای سریال مدال های شکسته و اولین نشان ایثار به عنوان هنرمند جانباز، سر فصل های کارنامه حرفه ای اوست.

از آخرین کارهای او مستند بلند سواحل اشک و زیتون از جنگ 33 روزه لبنان است که در هنگامه حمله ارتش اسراییل به جنوب لبنان در تابستان سه سال پیش ساخته شده است. مادران سربرنیتسا درباره فجایع بوسنی هم مستند دیگری اوست. این فیلم درباره قتل عامی است که صرب ها در اواسط دهه 1990 طی 48 ساعت در بوسنی کردند واز آن پس هر سال مادران کشته شدگان مراسمی را در سالگرد آن واقعه به یاد فرزندان شان برگزار می کنند. این مستند حاصل پنج سفر برجی طی دو سال به بوسنی برای تحقیق و تصویربرداری گفت و گو با مادران کشتگان است.

 

12345