دومین جشنواره معرفی و تقدیر از روابط عمومی های برتر دانشگاه های منطقه هشت کشور و نخستین جشنواره معرفی و تقدیر از خبرنگاران رسانه های گروهی دانشگاه های منطقه هشت کشور با حضور رئیس دانشگاه گیلان ، مسئولین روابط عمومی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، مدیران و کارشناسان روابط عمومی دانشگاه های منطقه و جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشگاه گیلان برگزار شد.
در این جشنواره روابط عمومی دانشگاه های گیلان ، مازندران ، منابع طبیعی گرگان ، صنعتی بابل و علوم کشاورزی ساری موفق به کسب رتبه در بخش های ده گانه جشنواره شدند.
جشنواره روابط عمومی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی منطقه شمال کشور شامل دانشگاه های استان های گلستان، مازندران، گیلان ، قزوین و سمنان با هدف جهت دهی مناسب به فعالیت روابط عمومی دانشگاه ها روز یکشنبه و دوشنبه 30مهر و 1 آبان به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد .
در این جشنواره ها آثار عملکرد روابط عمومی ها در 10 بخش مستند سازی، پژوهش و افکار سنجی، اطلاع رسانی، تبلیغات و انتشارات، روابط عمومی الکترونیک، توانمند سازی، برنامه ریزی و نظارت، نوآوری و ایده های برتر، مراسم ها و مناسبت ها، ارتباطات به دبیرخانه جشنواره ارسال و از سوی هیأت داوران مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس امتیاز کسب شده آثار ارسالی ، روابط عمومی دانشگاه های برتر در سطح منطقه معرفی شدند . همچنین در این دوره از جشنواره خبرنگاران رسانه ها که در حوزه دانشگاه فعالیت نموده و آثار خبری و گزارشی دارند ، آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال و با نظر هیأت داوران خبرنگاران برتر انتخاب شدند .
در این جشنواره که با حضور رئیس دانشگاه گیلان ، مسئولین روابط عمومی وزارت علوم ، تحقیقات و فنآوری ، مدیران و کارشناسان روابط عمومی دانشگاه های منطقه و جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد از روابط عمومی های برتر منطقه و خبرنگاران برگزیده تقدیر به عمل آمد .
روابط عمومی دانشگاه گیلان در این دوره از جشنواره به عنوان روابط عمومی برگزیده انتخاب و موفق به دریافت جایزه ویژه جشنواره شد . همچنین دانشگاه گیلان در بخش پژوهش و افکار سنجی موفق به کسب مقام اول شد و در بخش های تبلیغات و انتشارات ، ارتباطات، مراسم و مناسبت ها موفق به کسب مقام دوم شد. سعید رهسپار ، کارشناس روابط عمومی دانشگاه گیلان نیز در بخش آثار کارشناسان روابط عمومی موفق به کسب مقام اول شد .
بر اساس نظر هیأت داوران جشنواره ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در بخش های تبلیغات و انتشارات ، ارتباطات ، روابط عمومی الکترونیک ، نظارت و برنامه ریزی موفق به کسب مقام شد و دانشگاه مازندران نیز در بخش های اطلاع رسانی ، مراسم ها و مناسبت ها و مستند سازی موفق به کسب مقام گردید . همچنین دانشگاه صنعتی بابل در بخش ایده های نو و دانشگاه علوم کشاورزی ساری در بخش توانمند سازی موفق به کسب رتبه شدند
همچنین در بخش خبرنگاران برتر، رقیه ابراهیم زاده از روزنامه گیلان امروز در بخش خبر و گزارش موفق به کسب رتبه اول شد. محمد علی پور یوسف از واحد خبر صدا وسیمای مرکز مازندران در بخش مصاحبه و محمد اسماعیل پور یوسف از هفته نامه شمال سبز در بخش تیتر عکس موفق به کسب مقام شدند.
رییس دانشگاه گیلان در این جشنواره با توجه به رسالت خطیر روابط عمومیها اظهار داشت: روابط عمومیها در رسالت خود باید صادقانه عمل کنند. وی وظیفه روابط عمومی دانشگاهها را مهم خواند و بیان کرد: مسائل دانشگاهها باید در سطح ملی و فراملی منتشر شود.
دکتر عبدالله حاتم زاده با اشاره به نقش رسانهها، افزود: باید عملکردها را بررسی و نقاط ضعف را با تذکرات دلسوزانه رسانهای برطرف کرد. وی با تأکید بر اینکه روابط عمومیها باید با علم روز حرکت کنند، تصریح کرد: اگر کارها و فعالیتهای یک مجموعه و یا سازمانی توسط روابط عمومی به خوبی منعکس شود موجب شکوفایی آن مرکز و موسسه میشود.
دکتر حاتم زاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروزه به برکت انقلاب اسلامی آموزش عالی در اقصی نقاط کشور گسترش یافته و بخش زیادی از خانواده های ایرانی با دانشگاه ها در ارتباط هستند، لذا روابط عمومی ها وظیفه دارند تا علاوه بر مخاطبان مستقیم شان یعنی دانشجویان، اساتید و کارکنان، برنامه ریزی مناسبی برای پاسخگویی و اطلاع رسانی به خانواده های دانشجویان را داشته باشند.
معاون مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این جشنواره به برخی از وظایف ادارههای روابط عمومی دانشگاهها اشاره کرد و گفت : نقش روابط عمومیها در دولت مردم محور بسیار مهم است.
دکتر بایبردی با تصریح بر اینکه در نظامهای مردم محور روابط عمومی بخشی از نظام سیاسی آن کشور است، بیان کرد: روابط عمومیها میتوانند پیامآور صلح و یا موجب اختلاف و بحران باشند. وی نقش روابط عمومیها را در نزدیکی و یا دوری افراد به یکدیگر مهم دانست و بر ضرورت علمی کردن فعالیتهای روابط عمومیها تأکید نمود .دکتر بایبردی استفاده از شیوههای سنتی را سبب رکود فعالیت روابط عمومیها دانست و تصریح کرد: تکیه بر دانش روز برای روابط عمومیها گریزناپذیر است.
حسین یحیی زاده دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی های دانشگاه های منطقه 8 کشور با ارائه گزارشی از این جشنواره گفت: بیش از 150 اثر از دانشگاههای منطقه به دبیرخانه شورا ارسال گردید که آثار ارسالی در 10 بخش توسط داوران کشوری مورد ارزیابی قرار گرفت. وی افزود در این دوره از جشنواره آثار خبرنگاران فعال در حوزه دانشگاه و آثار کارشناسان روابط عمومی نیز برای اولین بار مورد ارزیابی قرار گرفت و با نظر هیأت داوران منتخبین هر بخش معرفی شدند.