اخبار و رویدادها: نوآوری ساخت دستگاه پایش از راه دور نشانه های زیستی در دانشگاه

نوآوری ساخت دستگاه پایش از راه دور نشانه های زیستی در دانشگاه
شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰- ۱۲:۰۵:۰۶

نوآوری ساخت دستگاه پایش از راه  دور نشانه های  زیستی در دانشگاه

نوآوری ساخت دستگاه پایش از راه دور نشانه های زیستی در دانشگاه صنعتی شاهرود

نوآوری ساخت دستگاه پایش از راه دور نشانه های  زیستی در دانشگاه صنعتی شاهرود

 

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود موفق به ساخت دستگاه پایش از راه دور نشانه های زیستی گردید.

دکتر علی اکبر پویان معاون پژوهشی و فناوری و عضو هیأت علمی دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات گفت: دستگاه پایش از راه دور نشانه های  زیستی - TMD (intelligent Telemedicine Device i، یک دستگاه کوچک و قابل حمل جهت ثبت علائم زیستی نظیر ECG ، فشار خون، اکسیژن محلول در خون، ضربان قلب، نرخ تنفس و دمای سطح پوست است که قادر است اطلاعات مزبور را به یک مرکز جهت تحلیل ارسال نماید. سپس با هدف اعلام به فرد جهت انجام برخی از فعالیت ها به منظور خارج شدن از بحران و در صورت نیاز در اختیار قرار دادن اطلاعات به پزشک معالج، انتقال سیگنال در این سیستم بر روی شبکه موبایل GSM و GPRS صورت  می پذیرد.

پویان در ادامه گفت: پیشینه اجرایی سیستم های پایش از راه دور نشانه های زیستی(تله مانیتورینگ سیگنال های حیاتی) به اکتشافات فضایی در دهه 1970 جهت مراقبت و اطلاع از وضعیت فضانوردان در ناسا باز می گردد. و در حال حاضر با توجه به قرار گرفتن این تکنولوژی در مسیر تجاری سازی، شرکت های متعددی در این زمینه فعالیت می کنند. وی افزود: در حال حاضر شرکت داخلی که یک محصول ساخت خود را در این زمینه ارائه نماید وجود ندارد، هر چند که تحقیقات دانشگاهی در این زمینه در دانشگاه های مختلف کشور انجام شده است که بیشتر جنبه دانشگاهی این موضوع مد نظر بوده است.

وی در مورد روند ساخت این دستگاه گفت: یک تیم تحقیقاتی متشکل از متخصصان داخلی به سرپرستی اینجانب، یک دستگاه پایش از راه دور نشانه های زیستی قابل حمل  را طراحی و اجرا نماید. بازار بالقوه این محصول بیماران قلبی  و یا در معرض خطر می باشند. پویان در مورد مخاطبین این فناوری افزود: بر طبق برآوردهای صورت گرفته تعداد بالقوه افراد در معرض خطر و یا مبتلا به بیماری های قلبی در کشور 400,934,2 نفر هستند که از این تعداد هر روز 5180 نفر در کشور دچار حملات خفیف و حاد قلبی و عروقی می شوند. با در نظر گرفتن تعداد افرادی که پس از حمله قلبی نیازمند مراقبت دائمی هستند که این دستگاه برای استفاده آنها و تحت مراقبت قرار گرفتن این افراد طراحی و ساخته شده است.

سرپرست تیم ساخت دستگاه پایش از راه دور نشانه های زیستی در ادامه گفت: این طرح با حمایت مادی پارک علم و فناوری استان سمنان به عنوان یک ایده محوری اجرا شده است و دستگاه فوق در زمره طرح های برگزیده برای نمایشگاه تخصصی الکترونیک کامپیوتر GITEX دوبی و نمایشگاه شانگهای از طرف پارک های علم و فناوری کشور وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عرضه شده است.

 

12345