اخبار و رویدادها: گفتگوبادکتراحمدرمضان زاده دبیرکنفرانس مجازی ذخیره سازی موادهیدروکربوری

گفتگوبادکتراحمدرمضان زاده دبیرکنفرانس مجازی ذخیره سازی موادهیدروکربوری
یکشنبه ۱ آبان ۱۳۹۰- ۱۵:۵۵:۴۳

گفتگوبادکتراحمدرمضان زاده دبیرکنفرانس مجازی ذخیره سازی موادهیدروکربوری

دکتر رمضان زاده کنفرانس مجازی ذخیره سازی مواد هیدروکربوری در نوع اولین همایش در سطح کشور بود روند اجرایی این کنفرانس را توضیح دهید. دانشگاه صنعتی شاهرود با همکاری شرکت پی، سازه، معدن مسئولیت سازمان

گفتگو با دکتر احمد رمضان زاده دبیر اولین کنفرانس مجازی ذخیره سازی مواد هیدروکربوری

آقای دکتر رمضان زاده با عرض سلام و خسته نباشید به خاطر برگزاری خوب کنفرانس ، در ابتدا از اهمیت  ذخیره سازی زیر زمینی مواد هیدروکربوری بفرمائید.

همانگونه که مستحضرید ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر قطعی گاز طبیعی جهان  و سومین دارنده ذخایر قطعی نفت خام دنیا، از موقعیتی ممتاز و تاثیرگذار، در زمینه تامین امنیت انرژی منطقه و جهان بهره مند است. با در نظر گرفتن رشد میزان مصرف و نیاز روزافزون و قابل توجه به انواع مواد هیدروکربوری اعم از نفت خام، فرآورده های نفتی و گاز طبیعی در ایران و جهان، بذل توجه ویژه به مقوله ذخیره سازی زیرزمینی و به ویژه فناوری های مرتبط با احداث و بهره­برداری آن؛ به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی صنایع بالا دستی نفت و گاز، از اهمیت خاصی برخوردار گردیده و به همین دلیل مورد توجه ویژه در برنامه های کلان توسعه کشور قرارگرفته است. از سوی دیگر، اهمیت فوق العاده تامین پایدار انواع مواد هیدروکربوری مورد نیاز صنایع و مراکز جمعیتی، به ویژه در زمان بحرانهای احتمالی در اثر فجایع طبیعی، جنگ و عملیات خرابکارانه، ضرورت توجه به ذخیره­سازی زیرزمینی مواد هیدروکربوری را از دیدگاه پدافند غیرعامل و آمایش سرزمین نیز دوچندان  برجسته می­نماید.

آقای دکتر ،کنفرانس مجازی ذخیره سازی مواد هیدروکربوری در نوع خود اولین همایش در سطح کشور بود. درباره روند اجرایی این کنفرانس توضیح دهید.

دانشگاه صنعتی شاهرود با همکاری شرکت پی، سازه، معدن مسئولیت سازماندهی و برگزاری این کنفرانس را بر عهده داشته است. این کنفرانس با حمایت تعدادی از شرکت­های اصلی  وزارت نفت من جمله شرکت پایانه های نفتی، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی به عنوان شرکتهای اصلی بهره بردار این فناوری؛ مراکز دانشگاهی و پژوهشی مختلف کشور شامل پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت ایران، مرکز تحقیقاتی SINTEF  نروژ، پارکهای علم و فن آوری سمنان و یزد، انجمنهای علمی تونل، معدن، زمین شناسی نفت، مهندسی گاز، مهندسی شیمی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) به عنوان یکی از توسعه دهندگان اصلی  (Developer) در این حوزه و در نهایت سازمان پدافند غیر عامل کشور به عنوان یکی از متولیان مطرح در عرصه سیاستگذاری این حوزه برگزار شد.

دبیرخانه کنفرانس رسماً فعالیت خود را در تیر ماه 1389آغاز و اقدامات اولیه جهت جلب حمایت حامیان و اخذ مجوزهای مربوطه را برنامه ریزی نمود. سپس با انجام مکاتبات پرشمار و نیز ارسال فراخوان و پوستر کنفرانس برای دانشگاه­ها، مراکز مختلف علمی- صنعتی مرتبط، فرایند اطلاع رسانی گسترده در خصوص کنفرانس را به عمل آورد. تلاشهای به عمل آمده منجر به دریافت حدود 110 چکیده مقاله گردید که پس از داوری توسط همکاران گرامی در دانشگاه­های مطرح سراسر کشور و نیز با همکاری کارشناسان محترم شرکت­های تخصصی ذیربط، در نهایت  60 مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات کنفرانس انتخاب شد که تعداد 5 مقاله، توسط کارشناسان و محققین بین المللی از کشورهای آلمان، فرانسه، نروژ و کره جنوبی تهیه شده است. با توجه به محدودیتهای زمانی موجود، تعداد 24 مقاله برای ارائه شفاهی در کنفرانس انتخاب گردید.  لازم به ذکر آن که کلیه مقالات پذیرفته شده در مجموعه مقالات کنفرانس در حال آماده سازی فرایند چاپ بوده و به همراه لوح فشرده چند رسانه ای مربوطه، در اختیار علاقمندان قرارخواهد گرفت.

از اهداف این کنفرانس بفرمائید و این که آیا به اهداف تعیین شده رسیدید یا خیر؟

·    استفاده ازآخرین نتایج تحقیقات و مطالعات مراکز پژوهشی و دانشگاهی و تلفیق آن با دستاوردهای تجربی  دست اندرکاران پروژه های اجرایی جهت  بومی سازی فناوری ذخیره سازی زیرزمینی مواد هیدروکربوری در کشور

·    زمینه سازی و کمک به پیشبرد برنامه های کلان نظام در زمینه خودکفایی هر چه بیشتر در حوزه  ذخیره سازی زیرزمینی مواد هیدروکربوری

·    برآورد توان علمی، فنی و اجرایی متخصصین  داخلی در انجام مطالعات و نیز اجرای پروژه های ذخیره سازی زیرزمینی مواد هیدروکربوری

·    افزایش سطح دانش و دانش فنی مرتبط با روش­های مختلف ذخیره­سازی، شناسایی کارشناسان و متخصصین، تولید کنندگان تجهیزات صنعتی، شرکت­های مهندسی مشاور و پیمانکاران  فعال در حوزه ذخیره­سازی زیرزمینی مواد هیدروکربوری

·         ثبت تجربیات و مستندسازی پژوهش­ها، مطالعات طراحی و اقدامات اجرایی در حوزه­های وابسته

·         ایجاد بستری مناسب برای هم اندیشی دست اندرکاران مرتبط با موضوع

·    و در نهایت، جلب توجه بیشتر دولتمردان و متولیان امر نسبت به ضرورت و اهمیت ذخیره سازی زیرزمینی مواد هیدروکربوری و نیز توانمندی های کشور در این زمینه.

فکر می کنم کنفرانس و مجموعه عوامل برگزارکننده تا حدود زیادی به اهداف خودشان رسیده اند . البته برخی از اهداف نیاز به پیگیری دارد که به یاری خدا ان شاء الله همه آنها محقق خواهند شد.

با تشکر از فرصتی که دراختیار ما قراردادید.