روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود طی گفتگویی با دکتر عزیز الله طاهری دبیر هیات ممیزه دانشگاه و عضو هیات علمی دانشکده علوم زمین، به بیان اهم فعالیت های صورت گرفته توسط دبیرخانه هیات ممیزه پرداخت.
در همین راستا تهیه و تنظیم و تدوین شیوه نامههای اجرایی آییننامه ارتقاء مرتبه اعضای هیات علمی در دبیرخانه هیات ممیزه انجام میشود و پس از تصویب در هیات ممیزه به دانشکده ها ابلاغ می گردد. همچنین بازنگری و اصلاح شیوه نامهها جزو اموری است که در دبیرخانه با تشکیل جلسات متعدد انجام میپذیرد.
ضمن عرض سلام و خسته نباشید، لطفا در خصوص محوریت اصلی و چرایی تدوین شیوهنامه اجرایی دبیرخانه هیات ممیزه دانشگاه توضیح بفرمائید.
سلام و تشکر به جهت تدارک این گفتگو، نقش اعضای هیات علمی دانشگاه در فرآیند توسعه علمی و پویایی دانشگاه انکارناپذیر است و از سوی دیگر ضرورت پویایی اعضای هیات علمی با استفاده از روشهای مناسب و هماهنگ با تحولات شتابان دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست. تحقق این امر در گرو مدیریت پویا و سازوکارهای متناسب با محیط دانشگاه می باشد. مقرارت مناسب مربوط به ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی میتواند یکی از عوامل تاثیر گذار در پویایی علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه باشد. لذا با عنایت به اهمیت این موضوع، ضروری است اعضای محترم هیات علمی از شاخص های علمی (کمی و کیفی) و مقررات و ضوابط مربوط، اطلاع کافی داشته باشند. این امر با تدوین دقیق و هوشمندانه شیوهنامه اجرایی آییننامه ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی میسر میشود. بنابراین تدوین شیوهنامه اجرایی از امور مهمی است که در دبیرخانه هیات ممیزه دانشگاه و با نظر اساتید پیشکسوت و فرهیخته دانشگاه انجام میگردد.
آقای دکتر وظایف دبیرخانه هیات ممیزه شامل چه مواردی می شود؟
براساس ابلاغیه شماره 72835/15 مورخ 06/04/1397 وزارت عتف و دستورالعمل طرز تشکیل هیات ممیزه موسسه و وظایف و اختیارات آن مواردی به عنوان وظایف دبیرخانه هیات ممیزه تعیین شدهاند که عبارتند از:
الف. حکم تبدیل وضعیت استخدامی از پیمانی به رسمی آزمایشی؛
ب. حکم تبدیل وضعیت استخدامی از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی؛
ج. حکم احتساب پایههای قبل از تبدیل وضعیت استخدامی رسمی آزمایشی پروندههایی که پایه های مربوط توسط هیات ممیزه یا کمیسیون تخصصی ذیربط اعطا شده است؛
د. احکام ارتقای مرتبه.
6- بررسی سایر موارد ارجاعی بر اساس آئین نامه های مربوط
احتساب سابقه دوران پیمانی اعضای هیات علمی جهت اعطای پایه های دوران پیمانی به چه شکل انجام می شود؟
طبق آیین نامه استخدامی پس از تبدیل وضعیت به رسمی آزمایشی حکم اولیه رسمی آزمایشی با پایه 1 صادر می شود. جهت بازگشت پایه های اخذ شده در دوران پیمانی نیاز به احتساب سابقه دوران پیمانی اعضای هیات علمی، پس از تبدیل وضعیت استخدامی عضو هیات علمی از پیمانی به رسمی آزمایشی می باشد. در این راستا ابتدا مجموعه فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و اجرایی وی در دوران استخدام پیمانی در کمیته منتخب دانشکده مربوطه بررسی و مطابق مقررات جاری امتیازدهی میشود. پس از آن نتیجه حاصل از بررسی پرونده وی در کمیته منتخب دانشکده به همراه سایر مستندات لازم به دبیرخانه هیات ممیزه دانشگاه ارسال میگردد. در دبیرخانه پروندههای ارسالی با توجه به قوانین و آییننامههای جاری مورد بررسیهای دقیق قرار می گیرند و نتیجه نهایی برای تصویب در صحن هیات ممیزه در دستورکار هیات ممیزه قرار داده میشود.
روند بررسی پایه های دوره بورس تحصیلی و پایه های تشویقی اعضای هیات علمی به چه شکل است؟
از دیگر اموری که توسط دبیرخانه هیات ممیزه بررسی میشود، پایه های دوره بورس تحصیلی و پایههای تشویقی اعضای هیات علمی است که ابتدا در کمیته ترفیعات دانشگاه بررسی و تصویب میشوند. سپس جهت بررسی و طرح در صحن هیات ممیزه به دبیرخانه هیات ارسال میگردند.
اقدامات صورت گرفته توسط دبیرخانه هیات ممیزه در سال 1402 را بفرمائید.
در سال 1402 تعداد 42 پرونده در 10 جلسه هیات ممیزه در دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا 26 جلسه کمیسیونهای تخصصی برگزار گردید. از این تعداد، 15 پرونده مربوط به احتساب سابقه دوران پیمانی و تعداد 19 پرونده مربوط به درخواست متقاضیان ارتقای به مرتبه دانشیاری بود. بر اساس آرای اعضای محترم هیئت ممیزه 13 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه از مرتبه استادیاری به مرتبه دانشیاری ارتقا یافتند. همچنین تعداد 8 پرونده مربوط به درخواست متقاضیان ارتقای به مرتبه استادی بود که همگی از مرتبه دانشیاری به مرتبه استادی ارتقا پیدا کردهاند. تعداد 37 مورد پایههای تشویقی و 8 مورد پایههای بورس دوران تحصیل نیز در هیئت ممیزه مورد بررسی و تصویب قرار گرفت. انتخاب دبیر هیات ممیزه و تعیین کمیسیونهای تخصصی و انتخاب رئیس کمیسیونها و همچنین اصلاح مواردی از شیوهنامه اجرایی آییننامه ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی نیز جزو مواردی بود که در دستور کار هیات قرار گرفت که پس از بررسی به تصویب رسید.
در سال 1403 تا به الان این دبیرخانه چه فعالیت هایی را در راستای اهداف خود انجام داده است؟
در 8 ماه اول سال 1403 تعداد 20 پرونده در 6 جلسه هیات ممیزه در دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت. 55 جلسه کمیسیونهای تخصصی جهت بررسی پرونده های مربوط به درخواست های اعضای هیات علمی برگزار گردید. 4 پرونده مربوط به احتساب سابقه دوران پیمانی و تعداد 11 پرونده مربوط به درخواست متقاضیان ارتقای به مرتبه دانشیاری بود. بر اساس آرای اعضای محترم هیئت ممیزه 6 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه از مرتبه استادیاری به مرتبه دانشیاری ارتقا یافتند. همچنین تعداد 5 پرونده مربوط به درخواست متقاضیان ارتقای به مرتبه استادی بود که همگی از مرتبه دانشیاری به مرتبه استادی ارتقا پیدا کردهاند. تعداد 16 مورد پایههای تشویقی و 1 مورد پایههای بورس دوران تحصیل نیز مورد بررسی و تصویب قرار گرفت. اصلاح مواردی از شیوهنامه اجرایی آییننامه ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی نیز جزو مواردی بود که در دستور کار هیات قرار گرفت که پس از بررسی به تصویب رسید.
مراحل رسیدگی به پرونده متقاضی چگونه است؟
لازم به توضیح است که جهت رسیدگی به درخواست ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی پس از احراز شرایط لازم از نظر کمیسیون فرهنگی و کمیته منتخب، مدارک و مستندات ارسالی (شناسنامه علمی، کاربرگها، مستدات پژوهشی، آموزشی و اجرایی) در دبیرخانه هیات ممیزه دانشگاه مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته و در صورت وجود نقص مدارک و مستندات جهت رفع اشکالها مجدداً به کمیته منتخب ارجاع داده میشود.
پس از رفع اشکالهای پرونده و کامل شدن آن پرونده در کمیسیون تخصصی مربوطه بررسی و در صورت احراز شرایط لازم از نظر کمیسیون، پرونده به دبیرخانه برای طرح و اتخاذ تصمیم نهایی توسط هیات ممیزه ارسال میشود.
طرح و اتخاذ تصمیم در مورد پرونده متقاضی توسط اعضای محترم هیئت ممیزه حداکثر ظرف 90 روز کاری از زمان ارجاع از سوی کمیسیون صورت می گیرد.
دبیرخانه هیات ممیزه دانشگاه صنعتی شاهرود شامل چه کمیسیون هایی است؟
کمیسیونهای تخصصی هفتگانه هیات ممیزه عبارتند از کمیسیون تخصصی علوم انسانی، کمیسیون تخصصی مهندسی عمران و معماری، کمیسیون تخصصی ریاضی و فیزیک، کمیسیون تخصصی کشاورزی و شیمی، کمیسیون تخصصی مهندسی مکانیک و مهندسی شیمی و مواد، کمیسیون تخصصی مهندسی برق و کامپیوتر و کمیسیون تخصصی مهندسی معدن و علوم زمین است که هماهنگیهای لازم جهت تشکیل کمیسیونها توسط دبیرخانه هیات ممیزه انجام میشود.
بررسی پرونده های متقاضیان تبدیل وضعیت استخدامی از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی به چه صورت است؟
پروندههای متقاضیان تبدیل وضعیت استخدامی از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی، پس از بررسی و امتیازدهی در کمیته منتخب دانشکده به دبیرخانه هیات ممیزه ارسال میگردند. این پروندهها نیز همانند پروندههای ارتقای مرتبه علمی، در دبیرخانه هیات بهدقت بررسی شده و پس از تکمیل نواقص احتمالی، در کمیسیون تخصصی مربوطه مطرح و بررسی و امتیازدهی میشوند و نهایتاً به دبیرخانه هیات اجرایی جذب هیات علمی ارسال میگردند.
در مواردی که در خواست متقاضی مورد تایید هیات ممیزه قرار نگیرد، روند به چه صورت است؟
لازم به ذکر است در مواردیکه در خواست متقاضی مورد تایید هیات ممیزه قرار نگیرد، و متقاضی به تصمیم هیات مبنی بر عدم احراز شرایط معترض باشد، مجاز است ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رأی، اعتراض خود را به طور مکتوب به دبیرخانه هیات ممیزه تسلیم نماید. در این صورت دبیر هیات ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ درخواست مجموع امتیازهای کسب شده و ترکیب آرای هیات را به وی اعلام مینماید. چنانچه عضو هیات علمی بهرغم اطلاع از امتیازهای خود و ترکیب آرای هیات همچنان معترض باشد مجاز است ظرف مدت یک ماه از تاریخ اعلام امتیازها و ترکیب آراء اعتراض خود را به طور مکتوب همراه با توضیحات به دبیرخانه هیات تسليم نماید. دبیر هیات در اولین جلسه هیات (بعد از ثبت اعتراض متقاضی) یکبار دیگر پرونده را در دستور کار هیات قرار داده و اعضای هیات با توجه به توضیحات وی پرونده را بازبینی نموده و مجدداً در خصوص پرونده رأیگیری بهعمل میآورند. نتیجه بازبینی هیات با قید ترکیب آرای هیات میبایست توسط دبیر هیات حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز بهطور مکتوب به متقاضی اعلام شود.
آقای دکتر درصورتی که متقاضی همچنان به رأی بازبینی هیات معترض باشد، چه کاری باید انجام دهد؟
درصورتیکه متقاضی همچنان به رأی بازبینی هیات معترض باشد؛ چنانچه در یکی از جلسات اولیه یا بازبینی هیات حداقل ۲۵ درصد از آرای ماخوذه موافق با درخواست وی بوده باشد، میتواند ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ رأی بازبینی درخواست تجدید نظر خود را بهطور مکتوب به مرکز هیاتهای ممیزه وزارت عتف تسلیم نماید.
آقای دکتر مجددا بابت فرصتی که در اختیار ما گذاشتید و پاسخ به سئوالات مطرح شده سپاسگزاریم.