ششمین کنگره ملی زغالسنگ به عنوان گردهمایی رسمی متشکل از متخصصین و افراد با تجربه در حوزه زغالسنگ به میزبانی این دانشگاه با همکاری مراکز تحقیقاتی، نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی ۱۹ و ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
دکترمحمد عطایی دبیر دائمی این کنگره درخصوص اهداف برگزاری این کنگره اظهار داشت: شرکتکنندگان در این کنگره، برای بحث و تبادل نظر و تصمیمگیری درباره صنعت زغالسنگ، گرد هم میآیند و نتایج پژوهشهای انجام شده در این زمینه را به صورت مقاله، سخنرانی و پوستر ارائه میدهند. همچنین این کنگره تلاشی برای اقناع روحیه جستجوگری و کاوشگری جامعه علمی دانشگاهی برای کسب معلومات و اطلاع از یافتههای جدید در زمینه زغالسنگ است.
عطایی ضمن اشاره به این موضوع که در این کنگرهها سعی شده است با بهره گرفتن از دیدگاهها و نظراتاندیشمندان در حوزههای گوناگون صنعت زغالسنگ، با ارائه تحلیلهای علمی و عمقی، افقهای روشنی را پیش روی مدیران اجرایی قرار دهد، گفت: این کنگره به شکل دورهای هر ۲ سال یکبار برگزار میشود و در صورت برگزاری صحیح کنگره ملی زغالسنگ بخش مهمی از فرآیند تولید، نشر و مدیریت دانش در صنعت زغالسنگ انجام خواهد شد.
وی به تاریخچه برگزاری این سلسله کنگرهها اشاره کرد و افزود: اولین کنگره ملی زغالسنگ در شهریورماه ۱۳۹۱ با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و شرکت زغالسنگ البرز شرقی، دومین کنگره ملی زغالسنگ در شهریورماه ۱۳۹۳ با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و شرکت زغالسنگ کرمان، سومین کنگره ملی زغالسنگ در شهریورماه ۱۳۹۵ با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و شرکت زغالسنگ البرز شرقی، چهارمین کنگره ملی زغالسنگ در فروردین ماه ۱۳۹۷ با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و شرکت زغالسنگ پروده طبس، پنجمین کنگره ملی زغالسنگ در شهریور ۱۴۰۰ توسط قطب علمی مهندسی معدن کشور و دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد.
دبیر دائمی این کنگره در ادامه به نظرسنجی از شرکتکنندگان اولین، دومین، سومین و چهارمین کنگره ملی زغالسنگ اشاره کرد و بیان داشت: این نظرسنجی نشان میدهد که برگزاری این کنگره به عنوان یک ابزار کمکی ارزشمند، نقش مفید و مؤثری در اطلاعرسانی، تولید و تبادل دانش و ایجاد همگرایی در آرا و نظرات ذی نفعان ایفا کرده است و خدای را شاکریم که بر دبیرخانه این کنگره منت نهاد تا در برگزاری این کنگرهها، در سطحی ظاهر شود که موجبات تحسین اغلب شرکتکنندگان را برانگیزد.
گفتنی است پس از برگزاری پنجمین کنگره ملی زغالسنگ و با توجه به سیاست دبیرخانه دائمی کنگره ملی زغالسنگ مقرر شد، ششمین کنگره با همکاری شرکت سیمین کک شاهرود، قطب علمی مهندسی معدن کشور و دانشگاه صنعتی شاهرود در تاریخهای ۱۹ و ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳ در محل دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شود.