اخبار و رویدادها: رتبه بندی تایمز ۲۰۲۲: دانشگاه صنعتی شاهرود در میان برترین دانشگاه های مهندسی دنیا

یکشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰- ۱۷:۳۳:۱۸

بر اساس رتبه بندی تایمز; دانشگاه صنعتی شاهرود در میان برترین دانشگاه های مهندسی دنیا در رتبه جهانی 601-800 و جایگاه پنجم ایران قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، رتبه‌بندي تايمز به عنوان يكي از مهمترين نظام‌هاي رتبه‌بندي بين‌المللي كه دانشگاه‌هاي جهان را رتبه‌ بندي مي‌كند در تازه‌ ترين بررسي خود بهترين دانشگاه‌هاي جهان و ايران را بر اساس موضوعات علمي در سال 2022 معرفي كرد و بر اساس اين رتبه‌بندي، دانشگاه صنعتي شاهرود به همراه ۹ دانشگاه دیگر از ایران در موضوع علوم مهندسي در رتبه 800-601 جهان و جایگاه پنجم ایران قرار گرفتند.

شايان ذكر است كه موضوع علوم مهندسي شامل رشته هاي مهندسي برق و الكترونيك، مكانيك، هوا فضا، عمران و مهندسي شيمي مي باشد.

41 دانشگاه ايراني در ميان 1188 دانشگاه برتر دنيا توانستند با كسب معيارها و شاخص‌هاي تعريف شده در رتبه‌بندي موضوعي علوم مهندسي در ميان دانشگاه‌هاي برتر جهان قرار گيرند.

در این رتبه بندی دو "دانشگاه صنعتي شريف و دانشگاه تبريز" با کسب رتبه ۲۰۱-۲۵۰ جایگاه اول را در بين 41 دانشگاه كشورمان كسب كردند. اين رتبه‌بندي از 13 شاخص در قالب 5 معيار كلي آموزش، پژوهش، استنادها، وجهه بين‌المللي و ارتباط با صنعت بهره گرفته است.

رتبه ‌بندي تايمز يكي از مشهورترين نظام هاي رتبه‌ بندي بين ‌المللي دانشگاه‌ها است كه نخستين بار در سال 2004 با همكاري "تايمز" و "كيو اس" تحت عنوان رتبه‌بندي "تايمز-كيو اس" و از سال 2010 به بعد با همكاري موسسه "تامسون رويترز" منتشر شد.

در پايگاه رتبه‌بندي تايمز در سال‌هاي 2012 الي 2014 از ايران تنها يك دانشگاه حضور داشت. در سال 2015 دو دانشگاه صنعتي شريف و صنعتي اصفهان در اين رتبه‌بندي حضور يافته و در سال 2016 تعداد دانشگاه‌ها به 8 مورد رسيد. در سال 2017 به 13 دانشگاه و در سال 2018 به 18 دانشگاه و در سال 2019 و 2020 و 2021 به ترتيب به 29، 40 و 47 دانشگاه افزايش‌ يافته است.

اين مركز ادعا كرده است بر ارائه دقيق‌ترين رتبه‌بندي و ارزيابي 13 شاخصه مهم از يك دانشگاه ايده‌آل تمركز دارد و 3 پارامتر مهم شامل آموزش، تحقيق و پژوهش هريك با 30 درصد تاثير و چشم‌انداز جهاني و درآمد صنعتي هر يك با 5 درصد تاثير است و در قسمت آموزش مسائلي مانند ميزان شهرت، تعداد دانشجويان نسبت به اعضاي هيئت علمي، ميزان دانشجويان كارشناسي نسبت به دكترا، ميزان دانشجويان دكترا نسبت به اعضاي هيات علمي و سرمايه‌هاي سازمان بررسي مي‌شوند.

photo_2021-10-11_11-46-45