به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران با نگرش ویژه به به حوزهها، تکنولوژیها، زمینههای نوین مخابراتی در روزهای 24 و 25 شهریور 1400 برگزار شد.
امروزه کاربرد مهندسی مخابرات در تمامی عرصههای اجتماعی، صنعتی و اقتصادی بهطور گسترده مشهود است و روند توسعه جهانی در صنعت مخابرات نشانگر افزایش تنوع نیازهای کاربران در سالهای آینده می باشد. از اینرو، تحقیق و هماندیشی برای رشد و توسعه مهندسی مخابرات در کشور عزیزمان همگام با کشورهای پیشرفته، اهمیت ویژهای دارد.
بنا بود که پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران اسفند 1398 برگزار شد ولی با توجه به پاندمی کرونا تا تابستان 1400 به تعویق افتاد و در سال جاری توسط دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شاهرود به صورت آنلاین و با حمایت شرکت ایرانسل برگزار شد.
دکتر محمدرضا جوان دبیر علمی پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران صبح روز پنج شنبه 25 شهریور ماه جاری در افتتاحیه مجازی این کنفرانس، تدوین محورهاي علمي با توجه به اهداف و برنامه های مذکور را به نحوی مطرح نمود که کليه زمينههاي علمي، کاربردي و مديريتي قابل بحث در مهندسی مخابرات را پوشش دهد.
دبیر علمی پنجمین کنفرانس مهندسی مخابرات ایران، حضور ارزشمند و افتخارآمیز اساتید از نقاط مختلف کشور در فرآیند داوری مقالات، به همراه مشارکت شایان تقدیر اساتید فرهیخته و پیشکسوت در این امر را موجب ارتقاء سطح کیفی و دقتافزایی داوری مقالات، حضور و مشارکت چند وجهی دانشجویان، اساتید و دستاندرکاران مباحث مربوط به مخابرات از نقاط مختلف کشور عنوان نمود.
دکتر جوان در پایان تاکید نمود: مقالات پذیرفته شده در کنفرانس، در قالب بسته نرمافزاری منتشر شده است. انتشار مجموعه مقالات کنفرانس اين امكان را فراهم مینماید تا هم حاضرين در کنفرانس و ديگراني كه فرصت حضور در کنفرانس را نداشتهاند با مطالعه اين منبع، بهرهمندی بيشتري از مباحث مطرح شده داشته باشند.
شایان ذکر است به گفته ایشان، با رایزنی به عمل آمده بین دبیرخانه کنفرانس و هیئت تحریریه تعدادی از مجلات علمی پژوهشی معتبر کشور، مقالات برتر این کنفرانس در یک از شمارگان آن مجلات چاپ خواهد شد.
دکتر محمد مهدی فاتح رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود در افتتاحیه این کنفرانس ضمن عرض خیر مقدم و تقدیر از جامعه پزشکی به واسطه مقابله با بیماری کرونا، برپایی موفق چنین کنفرانس هایی را با همکاری مستمر عزیزانی چون دکتر جوان و دکتر میررضایی دبیر علمی و اجرایی کنفرانس عنوان نمود و از اعضای کمیته های اجرایی، علمی و مشارکت شرکت های مرتبط تقدیر کرد.
دکتر فاتح همچنین، ابراز نمود: مفتخریم که علاوه بر برگزاری این کنفرانس و دغدغه جهت حل مشکلات مخابرات ایران، اساتید این دانشکده افتخارات و طرح های متعددی از جمله طرحهای صنعتی و چاپ کتاب در نشریات معتبر بین المللی را در کارنامه خود ثبت نموده اند.
در ادامه آئین افتتاحیه این کنفرانس که به صورت مجازی برگزار شد، دکتر بیژن عباسیآرند مدیرعامل ایرانسل،حامی مالی کنفرانس، پس از معرفی شرکت ایرانسل و دستاورد های آن، در مورد تکنولوژی هایی که به زودی در ایران قرار است شاهد آن ها باشیم، سید ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات و پروفسور حلیم یانیکومروقلو استاد تمام دانشگاه کارلتون کانادا، به عنوان دیگر سخنرانان کلیدی این کنفرانس به ایراد سخنرانی پرداختند.
لازم به ذکر است؛ وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، پژوهشگاه فضایی ایران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران)، دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی دیگر از مراکز علمی و پژوهشی، در این کنفرانس به عنوان حامی حضور داشتند.
تاریخچه این کنفرانس ملی در سال های اخیر به شرح زیر بوده است:
کنفرانس مهندسی مخابرات ایران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ با همت اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شیراز با محوریت جذب مقالات در زمینه مهندسی مخابرات به عنوان اولین دوره در دانشگاه صنعتی شیراز آغازبکار کرد. در سال ۱۳۹۵ دومین دوره کنفرانس در همان دانشگاه صنعتی شیراز با موفقیت انجام شد. در سال ۱۳۹۶ سومین دوره کنفرانس در دانشگاه تربیت دیبر شهید رجایی به سرانجام رسید. در سال ۱۳۹۷ در دانشگاه تبریز چهارمین دوره کنفرانس با موفقیت به پایان رسید.