مصطفی عنابستانی

استادیار دانشکده فيزیک و مهندسی هسته ای

دکتری فیزیک اطلاعات و محاسبات کانتومی

دانشگاه محل فارغ التحصیلی: تربیت مدرس تهران
زمینه ها و علایق پژوهشی: در هم تنیدگی کوانتومی، ولگشتهای کوانتومی، دوربری کوانتومی، رایانش کوانتومی بر پایه اندازه گیری، الگوریتمهای کوانتومی
عضویت در مجامع علمی:
افتخارات علمی و اختراعات:
شرح مختصر (درباره):
فارغ التحصیل کارشناسی از دانشگاه شهید باهنر کرمان، و کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه تربیت مدرس تهران
تلفن تماس:
تلفن داخلی: 2651

علم سنجی

Google Scholar
(Update: 2024-Sep-23)
133

Citations

5

h-index

4

i10-index

3

Co-authors

Scopus
(Update: 2024-May-07)
92

Citations

4

h-index

8

Co-authors

4

Documents

محتوای الکترونیک

تابلوی اعلانات

ريز نمرات الكترو مغناطيس 2 (1398/10/29)

ريز نمرات الكترو مغناطيس 2 را مي توانيد در فايل ضميمه ببينيد

ريز نمرات QIC كارشناسي (1398/10/29)

ريز نمرات QIC را مي توانيد در فايل پيوست ببينيد

ريز نمرات فيزيك 1 (1398/10/29)

ريز نمرات فيزيك 1 را مي توانيد در فايل پيوست ببينيد ميان ترم 60 از 200 پايان ترم 120 از 200 تحويل تمرينهاي 10 از 200 حضور در كلاس حل تمرين 10 از 200 كه مجموعا 20 نمره شما را تشكيل مي دهد + 0.5 نمره كه به دانشجويان فعال كلاس تعلق گرفته است

تمرینات منتخب فیزیک 2 فنی (1398/7/21)

برگزیده از ویراست دهم مبانی فیزیک هالیدی (هالیدی، رزنیک، والکر)

تمرینات منتخب فیزیک 1 فنی (1398/7/21)

برگزیده از ویراست دهم مبانی فیزیک هالیدی (هالیدی، رزنیک، والکر)

زمینه‌های تدریس

دکتری
کارشناسی ارشد
کارشناسی

سرپرستی پایان‌نامه‌ها

تعداد کل 17
مریم بکائیان (1402)، "بررسی اثر مکانیک کوانتومی غیرخطی در الگوریتم کوانتومی جستجو"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مرتضی رفیعی، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]،
حسن محمد آبادی (1401)، " مطالعه پروتکل های محاسبات کوانتومی کور"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]،
زهرا شکاری (1396)، "ترمودینامیک درهم‌تنیدگی در ولگشت‌های کوانتومی U(2)"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
مریم رمضانی (1395)، "مطالعه‌ حرکت کوارک-پاد‌کوارک شتابدار با استفاده از هولوگرافی"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، کاظم بی تقصیر فدافن [استاد/ اساتید راهنما]، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید مشاور] (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
زهرا احمدی (1395)، "مطالعه‏ ی ولگشت کوانتومی زمان گسسته‏ ی بدون سکه"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
مهناز رضازاده (1394)، "ولگشت های کوانتومی حافظه دار یک بعدی"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
تیمور اندیک (1394)، "مطالعه نقش سکه در ولگشتهای کوانتومی ابعاد بالاتر از یک"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
معصومه گل آرا (1394)، "مطالعه روش و بررسی امنیت توزیع کلید کوانتومی در پروتکلN09"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
مجید مرادی (1393)، "ولگشت‌های کوانتومی روی دایره و خواص آن"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، حسین موحدیان، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
احمد کاوه (1393)، "مطالعه ی الگوریتم های جستجو بر پایه ی ولگشت های کوانتومی"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)
زینب مرادی (1393)، "واهمدوسی در ولگشت های کوانتومی یک بعدی"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شاهرود، مصطفی عنابستانی [استاد/ اساتید راهنما]، (دسترسی رایگان به نسخه تمام متن)

مقالات و کتب

مقالات ژورنالی
مقالات کنفرانسی
تالیف كتاب

پروژه‌های تحقیقاتی

سوابق پژوهشی و اجرایی

دانشجویان دکتری

برنامه هفتگی

برنامه هفتگی 8-10 10-12 12-14 14-16 16-18 18-20
شنبه
یک‌شنبههندسه و توپولوزيالكترومغناطيس 1
دوشنبهموضوعات ويژه دكتريفیزیک 2
سه‌شنبهموضوعات ويژه دكتريهندسه و توپولوزي
چهارشنبهفیزیک 2الکترو مغناطیس ۱
پنج‌شنبه
توضیحات:

پرسش و پاسخ

پاسخ: سلام

مبحث گیتهای کوانتومی در حیطه محاسبات کوانتومی قرار میگیرد. اگر منظور شما دانشگاه شاهرود است؟ اساتیدی که در زمینه محاسبات کوانتومی فعالیت دارند در گرایش ذرات هستند وشما باید این گرایش را انتخاب کنید . اگر دانشگاه دیگری مد نظر شماست باید ببینید اساتیدی که در این زمینه کار میکنند در کدام گرایش هستند.
موفق باشید
پاسخ: سلام
گرایش ایشان اطلاعات و رایانش کوانتومی است. می توانید به سایت اساتید دانشگاه شریف بروید اگر امکان سوال در صفحه شخصی ایشان نباشد لینک صفحه گروه اطلاعات کوانتومی ایشان را می توانید پیدا کنید که می تواند برای شما مفید باشد
پاسخ: سلام
تله های یونی بیشتر در تخصص آقای دکتر سوهانی (از اساتید همین دانشکده) است. ایشان بهتر می توانند در این زمینه به شما کمک کنند
موفق باشید
پاسخ: ممنون
امیدوارم اطلاعات اماری درس بتواند راهنمای دانشجوان برای رفع نقایص و بهبود سمینارهای آینده آنان باشد
پاسخ: ممنون

شاد باشید
پاسخ: سلام

همان طور که می دانید برای تکمیل فرایند teleportation حتما به ارسال اطلاعات کلاسیک احتیاج است که بعد از اندازه گیری alice مشحص می شود. بنابر این برای ارسال مداوم اطلاعات مدام باید اطلاعات کلاسیک از alice به bob مخابره شود. ارسال مداوم اطلاعات کلاسیک که به صورت فعال در خلال پروسه کشف و ارسال می شود active feed-forward می نامند که باید بر اساس مفهوم ان به دنبال واژه مناسب فارسی باشید.
پاسخ: سلام
بسیاری از جنبه های عملی در ارتباط با اطلاعات و محاسبات کوانتومی در حیطه حالت جامد قرار دارند که با سرعت بسیار خوبی هم در حال پیشرفت است. برای اطلاعات دقیقتر می توانید از اساتید ی که زمینه تخصصی آنها QIC در حیطه حالت جامد است کمک بگیرید. دکتر رفیعی در دانشگاه ما و دکتر ابویی در مرکز تحصیلات تکمیلی زنجان اطلاعات بهتری در اختیار شما خواهند گذاشت.
موفق باشید
پاسخ: سلام
مکانیک کوانتومی را نمی توان از هیچ گرایشی از فیزیک جدا کرد. شما هر گرایشی باشید با مکانیک کوانتومی سرو کار خواهید داشت اما ممکن از بخش خاصی از کوانتوم در گرایشی بیشتر و مفصل تر بکار رود و در گرایش دیگر بخشی دیگر. منظور شما از دکتری در مکانیک کوانتومی دقیقا چیست؟ اگر منظور شما گرایش بنده یعنی اطلاعات و محاسبات کوانتومی است و دانشگاه شاهرود مد نظر شماست شما باید گرایش ذرات بنیادی را انتخاب کنید و پایان نامه خود را در زمینه اطلاعات و حاسبات کوانتومی انتخاب کنید.
موفق باشید
پاسخ: خیر دورس پایه ۲و ۳ در این ترم به عهده بنده نیست
پاسخ: نقطه جذب چه در ولگشت کوانتومی و چه در کلاسیکی نقطه ای (مکانی) است که اگر ولگرد در خلال پروسه جایجایی در فضای مکان به آن نقطه برسد پروسه متوقف شده و به عبارتی ذره جذب می شود. این مفهوم از این جهت مهم است که احتمال جذب شدن ذره در کلاسیک و کوانتوم متفاوت است. برای مثال می توان ثابت کرد که در ولگشتهای یک بعدی در مورد کلاسیکی همیشه ذره جذب می شود (در رمانهای به اندازه کافی) در حالی که ولگشتهای کوانتومی می توانند با احتمال غیر صفر جذب نشده و به اصطلاح فرار کنند.

در مورد هادامارد واک اگر عملگر یونیتاری فضای سکه عملگر خاص هادامارد انتخاب شود به آن هادامارد واک می گویند.
پاسخ: سلام
سوالات خود را مطرح کنید .تاجایی که بتوان با تایپ به سوالات پاسخ داد به سوالات پاسخ خواهم داد اما در بعضی مواقع ممکن است جواب یک سوال بسیار طولانی و شاید شامل تعداد زیادی رابطه باشد که با نایپ متنی نمی توان پاسخ مناسبی داد
موفق باسید
پاسخ: در زمینه QW مقالات مروری بسیار خوبی وجود دارد که می توانید برای آشنایی از آنها استفاده کنید. مسلما در خلال مطالعه به فرمالیسم و مطالبی بر خواهید خورد که مراجعه به کتابهای و مراجعی که بسیاری از آنها در همان مقالات مروری آورده شده اند به شما بسیار کمک خواهند کرد.
پاسخ: سلام
سوالات شما کمی پراکنده و در بعضی مواقع ترجمه لغات است. در حقیقت معلوم نیست شما چه موضوعی را مطالعه می کنید و مرجع شما چیست! از این جهت شاید حضوری کمک بهتری به شما می شد.
اگر چه می توانید از طریق همین سایت سوالات خود را مطرح کنید اما به تمام آنها نمی توان ر چند خط و بصورت محاوره پاسخ داد. بنا بر این توصیه می کنم برای ورود به این زمینه مطالعاتی و شروع مطالعه و سوالات اولیه از استاد راهنمای خود در شهری که هستید کمک بگیرید.
پاسخ: در ولگشتهای کوانتومی تحول سیستم می تواند بصورت پیوسته و یا گسسته باشد که در حقیقت دو نوع متفاوت از ولگشتهای کوانتومی را معرفی می کند در مورد گسسته تعداد گام مطرح است ولی در مورد پیوسته تحول زمانی سیستم با هامیلتونی مطرح است. هیتینگ تایم پارامتری است که در مورد گشت کوانتومی روی گراف مطرح است و به زمانی اتلاق می شود که ذره کوانتومی صرف می کند که از یک نقطه مشخص به نقطه مشخص دیگری برسد
. در مورد سوال اخر childs نام یکی از محققان مطرح در زمینه ولگشتهای کوانتومی است.
پاسخ: سلام
شما در مرحله اول فقط باید ثبت نام کنید(نیاز به ارسال مقاله در این مرحله نیست). در صورت پذیرش اولیه به شما اطلاع داده خواهد شد که مراحل بعدی از قبیل ارسال مقاله ، واریز وجه ثبت نام و ... را انجام دهید. مقاله حداکثر باید در ۴ صفحه تنظیم شود و با فرمت خاص که در سایت کنفرانس قابل دسترسی است.
http://www.psi.ir/farsi.asp?page=qi92
موفق باشید
پاسخ: خیلی ممنون. موفق باشید
پاسخ: ممنون . سال نو شما هم مبارک
پاسخ: سلام . عملگر گراور در الگوریتم سرچ گراور کاربرد دارد که یکی از مهمترین الگوریتمهای کوانتومی است.
پاسخ: سال نو شما هم مبارک. سالی پر از برکت و شادی برایتان آرزومندم
پاسخ: نامساوی بل یکی از چندین ابزاری است که بوسیله آن می توان بعضی از حالتهای در هم تنیده را از حالتهای جدایی پذیر تمیز داد. در حقیقت این حالات در هم تنیده هستند که خواص ویژه کوانتومی آنها کاربردهای فراوانی در علوم مختلف برای آنها پیش بینی می کند. یکی از این کاربردها سیستم رد یابی پرندگان مهاجر و یا آبزیان است که بر اساس یک تئوری جدید چشم این موجودات سلولهایی دارند که بر اساس در هم تنیدگی دو قسمت از آنها می توانند میدانهای مغناطیسی بسیار ضعیف زمین را حس کنند ( ببینند).
پاسخ: اگر یکی از درسها را قبلا افتاده باشید می توانید درس افتاده را با درس جدید هم نیاز کنید.
پاسخ: سلام
از انجایی که موضوع تولید اعداد رندم کوانتومی از جانب خود شما پیشنهاد گردیده بود، در صورت علاقه می توانید در همین زمینه ادامه دهید. در غیر این صورت می توانید بصورت حضوری مراجعه کنید تا موضوعات دیگری به شما معرفی گردد.
موفق باشید
پاسخ: در قسمت تابلو اعلانات می توانید ریز نمرات خود را ببینید و نمره نهایی شما نیز بعداز وارد شدن نمرات گروه جامد در سایت گلستان قابل مشاهده خواهد بود.
پاسخ: سلام به دوست قدیمی و با محبت. خیلی خوشحال شدم پیامت رو دیدم.
ظاهرا ایمیل آدرسی که تو این صفحه قرار دادی اشتباه است. چون ایمیلی که برات فرستادم برگشت خورد. به من ایمیل بزن تا بیشتر از حال هم با خبر باشیم.
پاسخ: انشاا... بزودی در جلسه گروه ذرات راجع به اطلاعات و محاسبات کوانتومی صحبت خواهیم کرد که ولگشتهای کوانتومی هم جزئی از این بحث هستند. هدف آشنایی اولیه دانشجویان با این گرایش است و به زبان ساده خواهد بود. در صورت نیاز به مراجع و مطالعات اولیه می توانید بصورت حضوری مراجعه کنید
پاسخ: برای مطالعه پدیده های تداخل وپراش و مباحث اولیه امواج می توانید کتاب فیزیک هالیدی جلد چهارم که به عنوان فیزیک ۳ تدریس می شود را مطالعه کنید.
پاسخ: پدیده های پراش و تداخل هر دو از تداخل بین پرتوهای نور با فازهای مختلف نتیجه می شوند اما این تداخل گاهی بین دو پرتو مجزاست مثل دو شکافی یانگ که به آن تداخل می گویند یا تداخل پرتوهای مختلف از نقاط مختلف یک شکاف یا حفره که به آن پراش می گویند مثل پراش از حفره مردمک چشم انسان که باعث عدم تفکیک نقاط بسیار نزدیک در چشم انسان می شود.
از انجایی که در آزمایشهایی مثل دو شکافی یانگ شکافها نمی توانند انقدر باریک باشند که فقط یک پرتو از آنها عبور کند ، هم پدیه تداخل صورت می گیرد (تداخل پرتوهایی که از شکافهای مختلف به پرده می رسند) هم پدیده پراش (تداخل پرتوهای مختلفی که از نقاط مختلف هر شکاف به پرده می رسند).
پاسخ: سلامگرایش اطلاعات و محاسبات کوانتومی یکی از گرایشهای جدید و البته بین رشته ای محسوب می شود که متخصصانی از حوزه های ریاضی، علوم کامپیوتر و حتی برق نیز در این گرایش فعالیت می کنند. این گرایش به دلیل تحولات اساسی که در علم محاسبات و رمز نگاری و .... ایجاد کرده است بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. از طرفی اصول اولیه حاکم بر آن و بطور کلی فیزیک آن ، ارتباط مستقیم با چالشها و مباحث بنیادین فیزیک دارد که از این نظر نیز در بسیاری از گرایشهای دیگر فیزیک وارد شده است و به همین دلیل نیز گرایش جذابی برای بسیاری از محققین است. در کل به دلیل جذابیتها و کاربردهای فراوان، این رشته مورد توجه بسیاری از محققین در سراسر دنیا قرار گرفته است که همین امر باعث رشد بسیار سریع این گرایش شده است. خوشبختانه این گرایش چند سالیست در ایران نیز بصورت جدی توسط اساتید و محققین مورد مطالعه قرار گرفته است و بصورت بسیار سریعی در حال گسترش است.