اخبار و رویدادها: آشنايی بيشتر با شركت دانش بنيان نانوشات دانشگاه

آشنايی بيشتر با شركت دانش بنيان نانوشات دانشگاه
سه شنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۸- ۱۴:۲۶:۰۲

آشنايی بيشتر با شركت دانش بنيان نانوشات دانشگاه

با شركت دانش بنيان نانو شرق ابزار توس (نانوشات) مركز رشد و فناوری های نوين دانشگاه صنعتی شاهرود بيشتر آشنا شويد.

با توجه به نیاز امروز جامعه به شناخت بیشتر نحوه فعالیت شركت های دانش بنیان و در راستای نیل به اهداف كلان دانشگاه از جمله كارآفرینی و اشتغال زایی، روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود اقدام به معرفی شركت های فعال و  مستقر در مركز رشد و فناوری های نوین این دانشگاه نموده است.

photo_۲۰۱۹-۰۴-۱۴_۰۶-۵۵-۴۶

در این راستا روابط عمومی دانشگاه طی گفتگویی  را با دكتر حمید هراتی زاده مدیرعامل شركت دانش بنیان نانو شرق ابزار توس (نانوشات) مستقر در این مركز ترتیب داده است كه در ادامه به آن پرداخته می شود:

معرفی مختصر شركت نانوشات

شركت دانش بنیان نانو شرق ابزار توس (نانوشات) طراح و سازنده تجهیزات تحقیقاتی و صنعتی و ارایه دهنده خدمات آزمایشگاهی، پژوهشی و مشاوره ای در حوزه فناوری نانو و علوم مرتبط با آن به ویژه نانو فیزیك، نانو مواد و اپتوالكترونیك است.

ماهیت كاری شركت به چه صورت است؟

تیم نانوشات بر اساس تجارب و فعالیت­های تحقیقاتی و علمی و همچنین نیاز سنجی آزمایشگاه­های تحقیقاتی و پژوهشگاه های كشور به ویژه در حوزه نانو، بخش تحقیق و توسعه (R&D) خود را برای طراحی و ساخت تجهیزات تحقیقاتی فعال نموده و تولید و توسعه محصولات صنعتی و تحقیقاتی دانش بنیان را هدف گذاری كرده است.  نانو شات برای نیل به این هدف، طرح های تحقیقاتی تقاضا محور و محصول محور را مورد توجه خاص قرار داده است، كه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

طراحی و ساخت حسگرهای هوشمند (بر مبنای عملكرد بینی های الكترونیكی)

فرآیند كالیبراسیون حسگرهای گازی با رویكرد كالیبراسیون حسگرهای نانوساختار

بررسی راه­های افزایش بازدهی پنل­های خورشیدی

طراحی و ساخت حسگرهای گازی نانو ساختار (گاز سنج­های صنعتی )  با حساسیت بالا و زمان پاسخ دهی مناسب برای كاربرد­های صنعتی  و استفاده در معادن و صنایع مختلف (با توجه خاص به گزینش­گری و هوشمندی حسگر)

طراحی و ساخت قطعات الكترولومینسانس (جهت تامین نور پس زمینه نمایشگرها و كاربردهای هنری) - دارای ثبت اختراع

سنتز نانو ساختارهای یك بعدی نیمرسانا با تكنیك­های متفاوت به منظور كاربردهای اپتو الكترونیكی و سنسوری

تولید نیمه صنعتی  نانو ساختارهای فلزی، اكسید فلزی و سرامیكی

طراحی و ساخت پرس داغ تحت خلاء جهت سنتز نانو میله­های فلزی و نیمرسانا

طراحی و ساخت سیستم­های دمای پایین برای تحقیقات فیزیك دمای پایین

مطالعه و طراحی سیستم­های طیف سنجی فتولومینسانس برای آزمایشگاه­های خواص اپتیكی نانو ساختارها و قطعات اپتوالكترونیك

طراحی و ساخت سیستم­های شبیه ساز خورشید و تجهیزات مورد نیاز  دیگر برای توسعه تحقیقات در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی

سنتز و مطالعه نانو ذرات فلزی وسرامیكی و نانو كامپوزیت­های مختلف با هدف كاربری های صنعتی و دندانپزشكی

طراحی و ساخت سیستم خنك كننده كوره­های الكتریكی

طراحی و ساخت آسیاب سیاره­ای پر انرژی جهت سنتز نانو ذرات فلزی و سرامیكی

طراحی و ساخت آسیاب پروانه­ای تحت اتمسفر

در شركت نانوشات محصولات زیر تولید شده اند كه تعدادی از آنها از سوی كارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شركت ها و موسسات دانش بنیان موفق به اخذ گواهی نامه شده اند.

دستگاه آسیا سیاره­ای پرانرژی

سیستم تركیب كننده گاز دو كاناله

دستگاه یخچال ازت مایع

دستگاه چگالش از فاز بخار شیمیایی CVD و دستگاه چگالش از فاز بخار شیمیایی ریلی RS-CVD

سیستم رآكتور حسگر گازی

سیستم مشخصه یاب پارامترهای گازی

سیستم شبیه ساز نور خورشید برای مطالعه و تست سلول های خورشیدی

سیستم مشخصه یاب پارامترهای سلول­های خورشیدی

سیستم آنالایزر گاز قابل حمل

سیستم شبیه ساز صنعتی نورخورشید جهت مصارف صنعتی (برای كنترل فرآیند تبخیر، مطالعه تاثیر تابش بر آسفالت، لاستیك، رنگ و بدنه خودرو و ...)  و مصارف كشاورزی (توسعه كشت های گلخانه ای و هوشمند و ...)

سیستم كنترل شرایط رشد گیاه

سیستم هوازدگی مصنوعی

سیستم ضد عفونی كننده UV جهت استفاده در صنایع غذایی و تجهیزات بیمارستانی و پزشكی

سیستم فتوتراپی جهت جوانسازی پوست و درمان برخی عوارض پوستی

دیگر فعالیت های شركت دانش بنیان نانوشات

نانوشات، علاوه بر طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی، در زمینه برگزاری كارگاه­های تخصصی در حوزه­های مختلف از جمله سنتز نانوساختارها، بررسی و مشخصه یابی حسگرهای گازی، بررسی و مشخصه یابی سلول های خورشیدی، بررسی خواص اپتیكی و... و همچنین دوره­های آموزشی آشنایی با فناوری نانو (مقدماتی و پیشرفته)، روش های رشد نانوساختارها و روش های مشخصه یابی نانو ساختارها نیز فعالیت می­نماید.

عملكرد شركت نانوشات تاكنون

نانو شات مفتخر است كه محصولات و تجهیزات تحقیقاتی این شركت توسط 32 دانشگاه و پژوهشگاه داخل كشور خریداری شده است و دهها پروژه تحقیقاتی و پایان نامه ای با استفاده از خدمات این تجهیزات به انجام رسیده و تاكنون بیش از 15 مقاله ISI و تعداد زیادی مقاله كنفرانسی توسط محققین سراسر كشور با استفاده از نتایج تجهیزات فوق به چاپ رسیده است.

برنامه های آتی شركت نانوشات

در حال حاضر مطالعه و طراحی تجهیزات صنعتی برای برخی صنایع و شركتها در حال انجام است و درخواست هایی از دانشگاههای ایتالیا، پاكستان، گرجستان، عراق و برخی كشورهای دیگر برای خرید تجهیزات شركت نانو شات مطرح شده است.

photo_۲۰۱۹-۰۴-۱۴_۰۶-۵۸-۳۸

نظرات قبلی (2)