اخبار و رویدادها: سخنرانی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شاهرود با دانشگاه DHA کراچی پاکستان

شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲- ۱۰:۳۹:۲۱

در پی اجرای تفاهم‌نامه بین دانشگاه صنعتی شاهرود و دانشگاه DHA کراچی پاکستان، وبیناری با عنوان “Scheduling of Virtual Power Plants in Energy Markets” با سخنرانی دکتر مرتضی رحیمیان عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق-قدرت دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شاهرود، در پی اجرای تفاهم‌نامه بین دانشگاه صنعتی شاهرود و دانشگاه DHA کراچی پاکستان، وبیناری با عنوان “Scheduling of Virtual Power Plants in Energy Markets” به عنوان اولین رویداد اجرایی تفاهم‌نامه مشترک در تاریخ سه‌شنبه 7 آذر ۱۴۰۲  با سخنرانی دکتر مرتضی رحیمیان عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق-قدرت این دانشگاه به میزبانی دانشگاه DHA کراچی پاکستان به صورت مجازی و با مشارکت محققین و متخصصین از کشورهای مختلف برگزار شد.

با توسعه روزافزون منابع انرژی تجدیدپذیر و از طرفی وابستگی تولید این منابع به شرایط متغیر آب‌وهوا، چگونگی بهره‌برداری کارآمد از این منابع تولید متغیر به عنوان یک سوال اساسی در بخش انرژی مطرح شده است. ترکیب این منابع در کنار سایر فناوری‌های تولید و مصرف، از جمله منابع تولید سوخت‌فسیلی، مصرف‌ منعطف و ذخیره‌سازها به صورت یک نهاد واحد تحت عنوان نیروگاه مجازی، به عنوان یک راه حل برای بهره‌برداری کارآمد این منابع تولید متغیر مطرح شده است.

در ابتدا این سخنرانی، آزمایشگاه برنامه‌ریزی و بهره‌برداری سیستم‌های انرژی معرفی شد و پس از شرح مشکلات فنی و اقتصادی ناشی از تولید متغیر منابع انرژی تجدیدپذیر در حوزه بهره‌برداری و طرح ایده نیروگاه مجازی به عنوان یک راه حل برای رفع این مشکلات، مدلی از اجزای نیروگاه مجازی ارائه شد.

در ادامه، مسئله مشارکت نیروگاه مجازی در بازارهای انرژی الکتریکی تشریح شد و ساختار دو روش قطعی و برنامه‌ریزی تصادفی برای جبران آثار تغییرات تولید منابع انرژی تجدیدپذیر و عدم‌قطعیت در قیمت بازار توضیح داده و نتایج به‌کارگیری این دو روش جهت مشارکت نیروگاه مجازی در بازارهای انرژی الکتریکی ارائه شد.

در انتها،پس از طرح پرسش‌هایی در زمینه امکان تحقق نیروگاه مجازی در صنعت انرژی، مدیر امور بین الملل دانشگاه DHA کراچی پاکستان، ضمن ابراز علاقمندی جهت برگزاری رویداد ها و نشست های تخصصی بیشتر در این زمینه، ابزار امیدواری کرد تا به زودی فعالیت های تحقیقاتی مشترک نیز بین دو دانشگاه در زمینه مربوطه آغاز شود.

علاقمندان به این موضوع جهت ارتباط می توانند با ایشان از طریق شناسه Morteza.Rahimiyan@shahroodut.ac.ir  در تماس باشند.