پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی برق و رباتیک > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1395
پدیدآورندگان:
مسلم خانه بابائی [پدیدآور اصلی]، سید علی سلیمانی ایوری[استاد راهنما]، محمد رضا اشرف[استاد مشاور]
چکیده: یکی از مباحث اصلی در پردازش تصویر، حذف نویز ضربه‌ای فلفل و نمک از تصاویر دیجیتال است. این نوع نویز به‌طور تصادفی نقاطی با رنگ‌های سفید (نمک) و سیاه (فلفل) بر روی تصویر ایجاد می‌کند و باعث از بین بردن اطلاعات و جزئیات در تصاویر می‌شود. هدف این پایان‌نامه طراحی الگوریتمی با استفاده از ترکیب فیلترهای میانه و میانگین برای حذف نویز ضربهای از تصاویر خاکستری و رنگی است که علاوه بر بازدهی بالا در رفع نویز، دارای حجم و محاسبات پیچیدهای نیز نباشد. روش پیشنهادی از دو مرحله شناسایی نویز و رفع نویز تشکیل شده است. در ابتدا با در نظر گرفتن مقادیر آستانه پایین و بالا به شناسایی پیکسل نویزی پرداخته می‌شود، در مرحله دوم با استفاده از فیلتر‌های میانه و میانگین تطبیقی و بر اساس اطلاعات همسایگی مرتبه اول و همسایگی قطری، برای پیکسل‌های نویزی تصمیم‌گیری می‌شود. در ادامه، الگوریتم پیشنهادی با چند کار گذشته در چگالی‌های مختلف نویز ضربه با استفاده از شاخص‌های ارزیابی نسبت بیشینه سیگنال به نویز (PSNR)، خطای میانگین مربعات (MSE)، خطای میانگین مطلق (MAE) و تشابه ساختاری (SSIM) مقایسه می‌گردد. نتایج بصری و عددی نشان از عملکرد کارآمد روش پیشنهادی در حذف نویز ضربه‌ای است. در پایان با توجه به ویژگی‌های پردازش موازی و بلادرنگ تراشه FPGA، الگوریتم ارائه شده با استفاده از زبان توصیف سخت‌افزار VHDLبر روی تراشه Xilinx Spartan-6 سری XC6SLX9 نوشته، سنتز و پیاده‌سازی می‌شود. میزان توان مصرفی کل، بیشینه فرکانس خروجی و متوسط زمان عملیات رفع نویز ضربه در تراشه FPGA برای یک تصویر رنگی با چگالی نویز 90 درصد و اندازه ابعاد 256×256، به ترتیب مقادیر 14 میلی‌وات، 42.186 مگاهرتز و 1.299 ثانیه به دست آمده است که نشان دهنده‌ی عملکرد بهینه و سریع سیستم طراحی شده است.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#نویز ضربه‌ای فلفل و نمک #رفع نویز #فیلتر میانه #فیلتر میانگین #اطلاعات همسایگی #VHDL #FPGA
محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)