پایان نامه > کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود > مهندسی کشاورزی > مقطع کارشناسی ارشد > سال 1397
پدیدآورندگان:
زهرا رهگوی [پدیدآور اصلی]، حمیدرضا صمدلویی[استاد راهنما]، شیده موجرلو[استاد مشاور]، کامبیز جهان بین[استاد مشاور]
چکیده: قارچ های خوراکی یکی از منابع مهم پروتئینی می باشد و مطالعات بسیاری تا به امروز در زمینه ی کشت و تولید توده زیستی قارچ ها صورت گرفته است. گونه های قارچ خوراکی مورچلا به علت طعم منحصر به فرد و همچنین دارا بودن میزان بالای پروتئین، پلی ساکارید و فیبر خام مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. در این تحقیق پس از جداسازی گونه قارچی با بهره گیری از روش های مولکولی گونه شناسایی شده و ترکیبات کلیدی پروتئین و کربوهیدرات، نوع اسیدهای چرب تشکیل دهنده آن بررسی شد. درخت فیلوژنتیک بدست آمده از توالی ژنتیکی منطقه ریبوزومی مشخص کرد که گونه جدا شده شباهت قابل توجه به Morchella fluvialis دارد. با توجه به نتایج بدست آمده از بررسی پروفایل اسید چرب در می یابیم که بالاترین اسید چرب مربوط به اسید چرب لینولئیک است و اسید چرب پالمیتیک دومین اسید چرب پر مقدار این قارچ است. بر اساس روش "one-factor-at-a-time" منابع مختلف نیتروژنی و کربنی بر میزان توده زیستی و پروتئین آن در محیط کشت مایع بررسی شد. نتایج نشان داد که منبع پروتئینی سویا محرک رشد سلولی بود در حالیکه منبع نیترات آمونیوم و اوره تاثیر اندکی در رشد توده زیستی داشت، همچنین بررسی منابع کربنی مختلف نشان داد که نشاسته بهترین منبع کربنی برای تولید توده زیستی قارچ است در حالیکه گلوکز محرک تولید پروتئین قارچ است. روش سطح پاسخ برای بررسی سطوح مختلف از گلوکز و پودر سویا بر میزان توده زیستی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار توده زیستی در غلظت گلوکز (60-70 گرم بر لیتر) و پودر سویا (40 گرم بر لیتر) بدست ‌آمد. همچنین مشاهده شد افزایش غلظت گلوکز (80 گرم بر لیتر) موجب افزایش درصد پروتئین در توده زیستی می ‌شود.
کلید واژه ها (نمایه ها):
#قارچ خوراکی #مورچلا #پروتئین #بهینه سازی #توده زیستی

دانلود نسخه تمام متن (رایگان)

محل نگهداری: کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی شاهرود
یادداشت: حقوق مادی و معنوی متعلق به دانشگاه صنعتی شاهرود می باشد.
تعداد بازدید کننده:
پایان نامه های مرتبط (بر اساس کلیدواژه ها)