اخبار و رویدادها: گام های موثر کتابخانه مرکزی در راستای ارتقای جایگاه پژوهشی دانشگاه

گام های موثر کتابخانه مرکزی در راستای ارتقای جایگاه پژوهشی دانشگاه
یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸- ۱۲:۴۴:۵۵

گام های موثر کتابخانه مرکزی در راستای ارتقای جایگاه پژوهشی دانشگاه

مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه دانشگاه صنعتی شاهرود در تلاش است تا در راستای اهداف پژوهشی گامی در جهت ارتقاء جایگاه دانشگاه بردارد.

مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه دانشگاه صنعتی شاهرود با هدف تامین منابع علمی جامعه دانشگاهی و در راستای اهداف کلان دانشگاه در محل پردیس مهندسی و فناوری های نوین مشغول به فعالیت است. مجموعه نیروی انسانی این مرکز با تلاش وافر درصددند تا در راستای اهداف پژوهشی دانشگاه گامی در جهت ارتقاء جایگاه دانشگاه بردارند.

photo_۲۰۱۹-۰۵-۱۲_۱۳-۰۱-۰۸-(3)

photo_۲۰۱۹-۰۵-۱۲_۱۳-۰۱-۰۸

طی گفتگو کارشناس روابط عمومی با دکتر صمد امامقلی زاده رئیس کتابخانه دانشگاه، برخی از فعالیت های این مجموعه در سال گذشته مطرح شد.

در این گفتگو دکتر امامقلی زاده آموزش و ارتقای سطح دانش مخاطبين جهت استفاده از منابع علمي كتابخانه، مقالات انگليسي و فارسي، كنفرانس هاي داخلي، آشنايي با استانداردهاي علمي و تخصصي، آشنايي با پايگاه هاي استنادي را از جمله مهمترین اقدامات این حوزه برشمرد.

ایشان با بیان اینکه مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه دانشگاه در سال 1397، جهت نیل به اهداف خود فعالیت های گسترده ای نموده و به غنی سازی منابع کتابخانه ای در تمامی رشته ها همت گماشته است، به بیان اهم اقدامات موثر صورت گرفته در این حوزه پرداخت:

بخشی از اقدامات کتابخانه دانشگاه، در سال 97 به شرح ذیل می باشد:

• خريد كتب جديد، شماره دهي و انجام امور مالي مربوط به فاكتورهاي خريد و انجام قراردادهاي مالي كتابخانه
  •  انجام خدمات فني كتاب ها براي ورود به مخازن مربوطه

فهرست نویسی تعداد 1000 جلد كتاب از نمايشگاه بین المللی ارديبهشت 97، 300 جلد از نمايشگاه كتاب شاهرود، 650 جلد كتب اهدايي و حدود 200 جلد كتب متفرقه سفارش داده شده از سوی اعضای هيات علمي و دانشجويان دانشگاه در سال گذشته،  قرارگیری در نرم افزار نوسا، آماده سازي و انتقال به مخزن جهت امانت دانشجويان.

•   تفكيك و جداسازي انبوه كتب اهدايي کتابخانه و انتخاب 720 جلد كتاب اهدايي مناسب و همچنین انجام امور مرتبط به ثبت.
  •  برگزاري كلاس هاي آموزشي استفاده از كتابخانه  براي دانشجويان جديدالورود در ابتداي هر نيمسال.
  •   آموزش مخاطبين جهت استفاده از منابع علمي كتابخانه خارج از دانشگاه و انجام امور مربوط به طرح غدير و طرح امين.
  •   عضويت 2032 دانشجو اعم از كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري در نرم افزار امانت.
  •   قرار گرفتن 570 نسخه پايان نامه بر روي سرور كتابخانه ديجيتال.
  •   اسكن 213 عنوان پايان نامه و قرار دادن فايل هاي اسكن شده برروي سرور كتابخانه ديجيتال.
  •  تسويه حساب 570 دانشجوي تحصيلات تكميلي در ايرانداك و كتابخانه مركزي.
  •   ساماندهي سالنهاي مطالعه برادران و خواهران و پيگيري جهت اجراي دقيق مفاد منشور اخلاقي استفاده از سالنهاي مطالعه .
  •  راهنمايي مراجعه كنندگان جهت استفاده از نرم افزار سيمرغ و برگشت 18 هزار جلد كتاب، تسويه حساب 2900 دانشجوي فارغ التحصيل و امور مرتبط با امانت کتاب به اعضا.

رئیس کتابخانه دانشگاه در پایان صحبت های خود به برنامه های در دست اقدام و برنامه ریزی شده این مجموعه برای سال 1398 از جمله خرید کتب مورد نیاز دانشگاه و خلق نوآوری های لازم در نرم افزار های کتابخانه تاکید نمود.